S. Nombuso Dlamini debat sobre la implicació cultural amb un grup de joves d’Olot

dilluns, 11 / de març / 2024 , Olot

S. Nombuso Dlamini debat sobre la implicació cultural amb un grup de joves d’Olot

S. Nombuso Dlamini debat sobre la implicació cultural amb un grup de joves d’Olot

L’Antropòloga i professora universitària canadenca S. Nombuso Dlamini ha participat d’una taula rodona amb diversos joves olotins, dinamitzat per dinamitzada per Israa Rila i Cristina Castellana. Amb el títol “A la vintena... som una generació social i culturalment implicada?” els participants han compartit diverses reflexions sobre com les persones joves fan i viuen en comunitat i sobre com s’aproximen i s’impliquen en la governança dels territoris que habiten. La conversa ha tingut lloc aquest dissabte a la sala d’actes del Núria Social d’Olot.

El debat l’ha organitzat la residència Faberllull en col·laboració amb la Taula d’Incidència de Pegàs de Foc, un punt de trobada entre joves de la Garrotxa i Ripollès interessats en el potencial transformador de la cultura. Compromesos amb el territori i el teixit associatiu, tenen una mirada interseccional en lluites com el feminisme, l’antiracisme, l’antifeixisme, els drets LGTBIQ+, la defensa del territori, l’ecologisme, l’ecoansietat, el turisme, l’habitatge, la mobilitat, l’origen cultural, econòmic o religiós, entre altres.

S. Nombuso Dlamini és una professora d'Educació a la Universitat de York, Toronto (Canadà). Els seus interessos principals tracten sobre les noves aproximacions dels joves a la política, als espais urbans i els lligams socioculturals en el desenvolupament urbà, especialment les contribucions dels joves als espais i la vida de les ciutats. La recerca de Dlamini posa el focus en l'activisme jove, les identitats joves i les experiències de gènere de la població racialitzada del Canadà. Aquests dies està fent una residència a Faberllull on analitza les dades de dos projectes de recerca relacionats amb els joves negres canadencs d’Ontario.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"