Estades temàtiques / Olot

Programació i robòtica educatives VII

Del 7 de maig de 2024 al 14 de maig de 2024

Programació i robòtica educatives VII

Maig 2024

La Programació i la Robòtica Educatives, immerses dins el paradigma dels aprenentatges creatius i des de la pràctica (learning by doing), aplega un munt de propostes, metodologies i continguts irrenunciables en els projectes curriculars actuals.

La programació ens permet abordar qualsevol projecte que fa servir el món digital des d’un punt de vista creatiu, experimental, cooperatiu, lliure i crític

.La robòtica (la connexió al món físic dels nostres projectes computacionals) ens permet interaccionar directament amb l’entorn proper, descobrir-lo, experimentar, crear artefactes, trobar propostes i solucions reals... emocionar-nos!

El punt de vista creatiu i creador, tant en el món virtual com en el món físic, és la clau per un aprenentatge amb sentit i en context, i ens apodera per a ser agents actius en les nostres comunitats i abordar els reptes que tenim com a societat.

I per això l’àmbit STEAM (amb aprenentatges globalitzats que encoratgen la recerca, el diàleg i el pensament crític) i la cultura Maker (ser curiosos, imaginatius, compromesos, persistents, optimistes, assumint riscos, cercant recursos i compartint) són marcs idonis per als Projectes de les nostres Experiències d’Aprenentatge.

Per setè any consecutiu, del 7 al 14 de maig ens trobarem a Faberllull Olot un grup apassionat de docents, dissenyadors i creadors d’eines educatives d’arreu del món per impulsar aquestes experiències d’aprenentatge creatives en programació i robòtica educatives basades en projectes STEAM i Maker. Molts ja compartim projectes durant l’any, des d’ubicacions allunyades, gaudint de les tecnologies que ens permeten treballar a distància i de forma asíncrona, però la trobada personal i intensiva que ens ofereix Faberllull Olot és un regal inavaluable. Allí trobareu al nucli principal dels equips d’Snap! i Microblocks (Califòrnia, Massachusetts, Baden-Württemberg i Catalunya) i altres persones col·laboradores.

Tres dels temes que treballarem aquells dies seran:

  1. Repensant la Pedagogia i el Propòsit de les Ciències Computacionals (relacionat amb la idea de “Informàtica per a tothom”)
  2. Connectant els món físic i el virtual, buscant una millor integració de les eines “maker” que ja utilitzem (Snap4Arduino, TurtleStitch…)
  3. Reptes de l’Educació de les Ciències de la Computació en la era de la Intel·ligència Artificial

Dissenyarem, desenvoluparem, estudiarem, debatrem... i crearem! I ho compartirem en el marc del Robolot 2024, participant activament en la Jornada d’Innovació en Programació i Robòtica del dissabte 11 de maig.

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"