Estades temàtiques / Olot

TEATRE

Del 2 de març de 2020 al 8 de març de 2020

TEATRE

Little fly

Little fly és un projecte escènic creat per l’emergent i internacional Col·lectiu Kein Komplot (format per quatre integrants provinents de Grècia, Àustria i Espanya) que busca explorar relacions de poder a través del moviment de tres cossos en un espai delimitat intentant representar d’una manera visual les desigualtats socials i jeràrquiques que experimentem en les nostres societats.

La idea de fer aquest projecte neix d’un text, escrit per dues de les integrants del col·lectiu, generat a través d’un exercici anomenat “l’opressió del drac” (basat en el concepte del Viatge de l’heroi, de Joseph Campell), que consisteix a crear material dramatúrgic a través de l’emoció sentida just després d’haver estat físicament oprimit per una altra persona.

A través d’aquest text es va començar a generar material en forma d’instal·lació, performance i partitures físiques que van permetre crear una petita peça teatral.

Per fer-ho varen fer servir una tècnica de creació que s’anomena animalització i que es basa en la creació de personatges a través de la fiscalitat d’una espècia animal. En concret agafant com a punt de partida les gallines com a analogia de la humanitat i buscant paral·lelismes i generant metàfores a través de la observació del comportament d’aquest éssers, el seu hàbitat i les formes que tenen d’interaccionar-se. Estudiant, també, la relació que aquesta au té amb els humans i l’ús que aquests en fan. A grans trets, buscar la manera d’emmarcar en un mateix espai aquells qui oprimeixen i aquells qui són oprimits. Creant una granja dels que acorralen i els que son acorralats.

Un primer esbós d’aquest treball es va mostrar a diferents ciutats de la Índia a principis del 2019 dins del marc del festival de teatre Whilst Walking theatre festival.

La experiència viscuda en presentar aquesta peça en un context i cultura diferents dels que estaven habituades els portà a voler continuar amb aquesta exploració artística i social, afegint-hi les sensacions i vivències viscudes al subcontinent asiàtic així com també indagar i impregnar-se de situacions en àmbit personal, local i de sistema global. Aprofitant, també, el fet de ser un col·lectiu internacional per tal de poder contrastar la universalitat dels temes que es tracten.

Durant la residència a Faber el col·lectiu vol recopilar tot el material que ja ha generat prèviament i afegir-ne de nou arran de la recerca, l’observació, el debat i les històries i sensacions que emergeixin de la zona de treball. I crear així una peça que es pugui representar en diferents estrats socioeconòmics i llengües, i que sigui versàtil a canvis.

Residents

GINA BATLLE I OLIVA

GINA BATLLE I OLIVA

Actriu, directora i creadora teatral
MARINA VARVARA ZERVA

MARINA VARVARA ZERVA

Intèrpret, actriu i creadora de teatre
AINHOA HEVIA URIA

AINHOA HEVIA URIA

Actriu, directora, creadora
JULIA VANDEHOF

JULIA VANDEHOF

Creadora de teatre i actriu

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

GINA BATLLE I OLIVA

Actriu, directora i creadora teatral

GINA BATLLE I OLIVA

UN LLOC ÚNIC ON CREAR I COMPARTIR Estem molt contentes i agraïdes d’haver tingut l'oportunitat de formar part de Faber durant una magnífica  setmana. Varen ser uns dies plens de creativitat, il·lusió ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"