Estades temàtiques / TEATRE / Olot

GINA BATLLE I OLIVA

Del 2 de març de 2020 al 8 de març de 2020

GINA BATLLE I OLIVA
Actriu, directora i creadora teatral
Barcelona

Biografia

Gina Batlle i Oliva (Barcelona, 1995) es va graduar en Pràctiques professionals de l’actuació teatral a l’escola El Timbal, Barcelona, per després formar-se i titular-se en Advanced Devising theatre and Performance a LISPA a Berlín. 

Ella és actriu, directora i creadora teatral i també va ser cantant d’òpera. Treballa i ha treballat a Barcelona, Berlin i la Índia. 

En el seu treball utilitza un llenguatge surrealista i plàstic, buscant el sense sentit en conceptes definits.

Projecte

En aquesta residència voldria treballar en la petita peça teatral que vàrem crear conjuntament amb el col·lectiu per tal de formar una obra teatral més extensa i definida que pugui generar debat i diferents punts de vista i que pugui ser representada a diferents llocs i formats

El que m’agradaria es poder formar un espai on crear nou material a través de jocs, tècniques teatrals, partitures de moviment i text.

Fer investigació i buscar històries que ens ajudin a redactar la peça i compartir experiències entre les membres del grup i amb gent exterior al col·lectiu (de la zona i internacionalment).

UN LLOC ÚNIC ON CREAR I COMPARTIR

Estem molt contentes i agraïdes d’haver tingut l'oportunitat de formar part de Faber durant una magnífica  setmana.

Varen ser uns dies plens de creativitat, il·lusió i molta alegria en els quals vam poder fer que el nostre projecte teatral creixés, es transformés i s’expandís.

El nostre treball, basat en el teatre físic, la improvisació i la creació col·lectiva va poder desenvolupar-se satisfactòriament gràcies, també, a l’ambient de confiança i respecte que genera Faber i aquelles qui treballen, Gavina i Pepa qui varen donar-nos el seu suport sempre que ho vam necessitar.

També vam tenir l’oportunitat de conèixer gent nova, nous artistes i compartir amb ells, a través de tallers-laboratori, les nostres eines de treball i la il·lusió que totes tenim pel teatre i la creació.

El primer grup van ser un grup molt simpàtic d’adolescents de “l’Escola municipal d’expressió d’Olot” amb qui vam tenir el plaer de conèixer algunes formes del treballar que fan  freqüentment ,al qual vam sumar-nos-hi per un dia, aportant diferents maneres de poder enfocar la creació. Va ser un plaer poder impregnar-nos de la seva energia jove i creativa.

El segon grup varen ser artistes professionals, professors i estudiants  "d’EL Galliner, centre de formació teatral - AGT".

Va ser una molt bona oportunitat d'aprendre d'ells; observant i admirant totes les diferents i versàtils maneres que cadascú d’ells tenia d’entendre allò que els hi proposàvem.

 A més, també vam tenir el plaer de compartir la nostra feina amb la l’actriu i pedagoga d’Olot; Anna Aumatell. Ens va ajudar molt amb el “feedback” que ens va donar de la peça així com també va explicar-nos la seva experiència en el sector del teatre al municipi.

Considerem totes aquestes activitats com una gran oportunitat de construir ponts entre nosaltres i aquesta zona de Catalunya. Desitjant  poder tornar i descobrir el sector cultural d’una manera més profunda i pràctica.

Cal també remarcar, el preciós paisatge de la Garrotxa del qual vàrem poder gaudir durant aquells dies: El cel rogent quan es ponia el sol, els núvols, les muntanyes blavoses i blanques... però també la gent magnífica i atenta de l'Hotel Riu Fluvià  que ens van fer sentir cada dia més que benvingudes.

 La residència ens ha donat, al col·lectiu Kein Komplot una bona empenta per continuar el nostre treball i per a seguir gaudint d’allò que fem.

Mantindrem aquesta experiència ben propera als nostres cors i esperem tornar a trobar-nos aviat.

Col·lectiu Kein Komplot

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"