Ponència d'Isabel Marcillas-Piquer

divendres, 20 / d’octubre / 2023 , Olot

Ponència d'Isabel Marcillas-Piquer

Ponència d'Isabel Marcillas-Piquer

La professora valenciana Isabel Marcillas-Terol tanca les conferències de l’estada «Guerra i teatre al segle XXI» amb la xerrada «Teatre per a la preservació de la memòria en l’escena valenciana del segle XXI. El teatre de Mafalda Bellido».

Partint de la idea que la memòria és la base de la identitat d'un poble, l’estiu contextualitza com, sobretot a partir de l’entrada en vigor de la Llei de Memòria l’any 2007, es materialitza de manera més evident la preocupació per recuperar la memòria derivada de la Guerra Civil espanyola i les seves conseqüències a través de l’escena valenciana. Així, el teatre esdevé guardià de la memòria i presenta episodis que, vinculats a vivències quotidianes de caràcter individual, contribueixen a construir la història de la col·lectivitat. El teatre de Mafalda Bellido és un clar exemple d’aquesta tendència que, d’altra banda, ha incideix en la rellevància del paper de les dones en aquesta construcció.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"