Sessions de treball col·lectives sobre els afectes en la cultura
dijous, 23 / de maig / 2024 , Olot
Sessions de treball col·lectives sobre els afectes en la cultura
Després de dos dies de treball individual, aquest dimecres a la tarda han tingut lloc les primeres sessions de treball col·lectives de la residència “Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana”. L’activitat va començar amb una sessió sobre teatre i afectes, a càrrec de Richard Huddleson i Toni Maestre. Tots dos van parlar sobre l’impacte emocional del desastre ambiental, la crisi econòmica i l’imperialisme cultural i lingüístic en el teatre català contemporani i també sobre els afectes i espai en el teatre de Josep M. Miró.
Tot seguit, va ser el torn d’una sessió dedicada a Poesia i afectes, amb Elisenda Marcer i Carles Ferrando. Els temes d’aquesta segona sessió van ser els afectes posthumans: subjectivitat humana i animal en la poesia de Miquel de Palol i també l’orgull patriòtic i la identitat nacional en la poesia catalana i espanyola.
Avui seguiran les sessions de treball col·lectives. Aquest matí s’ha previst que Bryan Cameron, Sarah Thomas i Eva Bru debatin sobre Cultura visual i afectes. Se centraran en aspectes com la solidaritat i resistència en el documentalisme català, els afectes, cinema d’autores i subjectivitat femenina i també els afectes i materialitat en les arts visuals, dedicant especial atenció a l’obra de Teresa Lanceta.
L’última de les sessions col·lectives del matí es dedicarà a la literatura catalana i els estudis afectius. Nicholas Wolters, Katiuscia Darisci i Ola Goclawska tractaran la representació dels afectes en la novel·la realista de Narcís Oller, els estudis afectius, la ruralitat i sexualitat queer en l’obra de Caterina Albert i la subjectivitat migrant i els afectes en la literatura actual de Najat El Hachmi.