Ponència de Sandra Ortega

dijous, 19 / d’octubre / 2023 , Olot

Ponència de Sandra Ortega

Ponència de Sandra Ortega

La investigadora colombiana Sandra Ortega, procedent de la Universidad Distrital Francisco José de Caldas, ha ofert avui la conferència «Dols migratoris com a objectes de representació: les guerres no explicades».

En l’actualitat, el món s’enfronta al moviment migratori més gran de la seva història; per això el segle XXI ha estat denominat com «el segle de les migracions». Milions de persones es desplacen tant dins les seves nacions com cap a altres països. Bona part d’aquestes persones fugen de la guerra i els conflictes armats arreu del món; individus, famílies i fins i tot poblacions senceres es veuen obligades a deixar enrere els seus llocs d’origen per migrar a una terra estranya, a la incertesa, a la desprotecció, a viure la solitud, l’absència i l’exclusió. Aquesta conferència tracta el tema de la immigració intra i transfronterera a partir de tres textos de la dramatúrgia colombiana: Pies morenos sobre piedras de sal, d’Ana María Vallejo; Mapa, d’Amaranta Osorio; i Silencios, de Camilo Vergara; a la vegada, porta a terme una anàlisi interpretativa d’un seguit d’imatges poètiques que representen els espais íntims i concrets dels processos migratoris, els personatges, els motius de la migració, els recorreguts dels viatges i les transformacions que van experimentant els seus protagonistes durant aquests processos.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"