Sessions 2 i 3 de l’estada «Projectar la ciutat en un futur incert»

dimecres, 12 / d’octubre / 2022 , Palma

Sessions 2 i 3 de l’estada «Projectar la ciutat en un futur incert»

Sessions 2 i 3 de l’estada «Projectar la ciutat en un futur incert»

Aprofitant el dia festiu, s’han unit dues sessions en un mateix dia, per tal de donar continuïtat a l’intercanvi d’idees entre els residents de Faberllull i els col·lectius locals. Després d’haver trencat el gel en la primera sessió, les sessions d’avui s’han centrat en dibuixar una temporalitat del futur, i en plantejar preguntes com ara com s’actualitzen les necessitats del Pla General de Palma mentre evoluciona el futur, com garantir que les millores que es plantegin arribin al màxim de persones possible o com es descartaran les idees que no siguin prou potents per al futur.

Els temes que s’han tractat han girat entorn dels hàbits saludables, dels infants i la gent gran, la formació, l’eficiència com a objectiu, el contrast i les possibilitats de col·laboració entre l’administració pública i els ciutadans i els espais públics i la dinamització.

Cada un dels residents ha presentat una de les seves línies de feina en l'àmbit de la construcció de la ciutat des de diferents perspectives:

  • Pia Fontana i Miguel Mayorga han parlat d’un projecte que han desenvolupat al Poblenou de Barcelona, amb l’escola com a element central del barri i l’objectiu de compatibilitzar la vida de la població local amb el turisme.
  • Arantxa Mendiharat ha explicat com funcionen els jurats ciutadans i el paper que tenen a l’hora de promoure la democràcia deliberativa; en concret, ha donat detalls sobre l’assemblea climàtica establerta a Mallorca.
  • Mireia Gascón s’ha centrat en la contaminació ambiental i la salut, i ha presentat uns indicadors per a un planejament saludable i sostenible, amb apartats dedicats a connectivitat dels carrers, densitat d’habitatge, moderació́ del transport motoritzat i espais oberts verds i públics, entre d’altres.
  • Pauline Fondevila ha parlat de la necessitat de tenir referents locals per acostar-se a un lloc concret, ha explicat el concepte de «viatge immòbil» i ha plantejat la pregunta de com seria pensar una ciutat d’on no tens ganes de partir.
  • Jesús Alcaide ha presentat la tasca del col·lectiu Plata, que a partir d’un projecte de residències artístiques va transformar les dinàmiques d’un poble de Còrdova; també ha presentat el projecte Agrícola, en el qual vuit artistes varen treballar en col·laboració amb experts de diferents àmbits científics
  • Laia Sánchez ha explicat què són les ciutats laboratori i els ecosistemes d’innovació; també ha incidit en com tant la ciutadania com el territori poden ser agents d’aquesta innovació.
  • Javier Rodrigo ha parlat del col·lectiu Transductores i de la tasca que duen a terme al Teatre Arnau de Barcelona; també ha plantejat la pregunta de si podem fer un viatge des del binomi públic/privat a públic/comunitari.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"