Faber acull aquesta setmana nous residents literaris

dilluns, 16 / de gener / 2017 , Olot , Nació Digital

Faber acull aquesta setmana nous residents literaris

Faber acull aquesta setmana nous residents literaris

Arriben 11 professionals de diverses nacionalitats | Les estades dels artistes oscil·len entre les dues i quatre setmanes

https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/16474/faber/acull/aquesta/setmana/nous/residents/literaris

Faber, la residència d’arts escèniques i humanitats de la Garrotxa, situada a l’Hotel Riu d’Olot, acull aquesta setmana una nova fornada d’artistes que vénen a la Garrotxa a treballar sobre la seva obra. A partir d’aquest dilluns, onze nous professionals entraran a la residència per un període diferent segons cada cas. Els artistes d’aquesta nova tongada s’hi estaran del 15 de gener fins l’11 de febrer del 2017.
 
Els onze residents arriben de diferents indrets del món i a la Garrotxa treballaran en diversos àmbits de les lletres. Alguns d’ells són: Allan Cameron, Jakuta Alikavazovic, Lila Azam, Marina Espasa, Àngels Bassas, Etienne Rouziès o Àlex Hinojo. Tots ells treballaran en àmbits com la narrativa, la traducció, la dramatúrgia, l’assaig artístic, l’assaig literari i continguts digital.

 Només quatre escriptors allargaran la seva estada a Faber quatre setmanes. L’escriptora Valerie Miles es dedicarà a escriure la seva tesi sobre Roberto Bolaño; La dramaturga, actriu i directora de teatre, Pol Pelletier, treballarà en la seva pròxima publicació de set peces teatrals que ja s’ha representat al Quebec; Alisa Ganieva, escriptora, intensificarà el seu projecte de narrativa al voltant de la vida actual a Rússia; i La professora i investigadora, Neus Penalba, arriba a la Garrotxa per seguir amb la tesi doctoral sobre La mort i la primavera de Mercè Rodoreda.
 
Els artistes residents a Faber també obriran les portes dels seus treballs als garrotxins. Es portaran a terme conferències i xerrades obertes al públic en diferents punts de la ciutat d’Olot i també fora de la Garrotxa. Tots els actes es podran consultar a la pàgina web de la residència.
 
Amb la nova fornada, la residència Faber compleix el seu tercer període d’acollida. La residència artística de la Garrotxa es va inaugurar el setembre del 2016 i aquest febrer complirà mig any en funcionament. En total, 16 artistes ja han passat per la residència Faber, la majoria dels quals van ser escriptors. Aquest 2017, Faber té programades 4 estades amb temàtiques diverses: la dansa, les creences religioses i el feminisme. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"