Cervells de tot el món es trobaran a Olot dins la residència Faber de Catalunya

divendres, 23 / de setembre / 2016 , Olot , Jordi Altesa | Ràdio Olot

Cervells de tot el món es trobaran a Olot dins la residència Faber de Catalunya

Cervells de tot el món es trobaran a Olot dins la residència Faber de Catalunya

Olot és la seu de la residència Faber que vol ser un pol de creació cultural de tot Catalunya. Cada any hi haurà una quarantena de residents d’arreu del món que, a banda de treballar en els seus projectes, s’implicaran en diferents activitats de la ciutat i la resta del país. Ja està en marxa amb escriptors, periodistes, actors i dramaturgs.

http://www.radiolot.cat/noticies/cervells-mon-trobaran-olot-residencia-faber-catalunya/

Finalment veu la llum una feina que s’estava fent des de fa més de tres anys. La idea sorgida d’Olot era la de tenir una residència per a creadors establerta a la ciutat. La idea ha anat sumant complicitats per acabar sent l’actual ‘Faber’, la residència d’arts, ciències i humanitats de Catalunya a Olot. Pel regidor de cultura de la ciutat, Pep Berga, sense aquesta implicació de la Generalitat, el projecte no hauria tirat endavant.

La idea és donar un espai de treball als residents, que neixin sinergies entre creadors en diferents àmbits i que tot el que generin repercuteixi en certa manera als ciutadans. Els participants desenvolupen el seu projecte personal des d’Olot mentre aprofiten una estada pagada a un hotel d’Olot com a seu per treballar. El director de la residència Faber, Francesc Serés, ha explicat que han volgut crear un nou model de residència que afavorís la multidisciplinarietat.

A punt la segona fornada

La següent estada de la residència Faber comença el 24 d’octubre i dura fins el 20 de novembre hi comptarà amb Valèria Gaillard, Kristiina Drews, David Manderson, Marta Martín Dòmine, Andre Dowling, Iván de la Nuez, Roy Horovitz i Llàtzer Garcia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"