Un itinerari per la Vall d’en Bas

divendres, 19 / de gener / 2018 , Olot

Un itinerari per la Vall d’en Bas

Un itinerari per la Vall d’en Bas

Falgars d’en Bas és un nucli de la Vall d’en Bas situat a més de 900 metres d’alçada. Dona el tret de sortida a la zona basenca del Collsacabra i ofereix una de les panoràmiques més privilegiades de Catalunya. En aquest entorn es va iniciar l’itinerari que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va preparar als residents de Faber. Des d’aquí, a vista d’ocell, es va explicar la raó volcànica de la Vall d’en Bas, l’acumulació de sediments a la plana d’en Bas i l’evolució del tipus de poblament. Cal tenir en compte que la Vall és habitada per pagesos des de fa 7.000 anys, i per tant l’evolució del tipus d’hàbitat al llarg de la història és un fet molt interessant per uns residents experts en urbanisme.

Un cop transmesa la informació més essencial per entendre el territori vam visitar la granja Mas la Coromina. Una explotació agrària i ramadera que ha sabut adaptar-se a la nova economia diversificant el negoci. Ara ofereix vistes guiades a famílies, escoles i empreses. Al mateix temps, disposa d’una gama de productes propis que es poden trobar en la seva agrobotiga, on també n’hi ha d’altres d’artesans locals. La visita següent va ser al taller de l’artista Jordi Traveria. Treballa el vidre i el relaciona amb el paisatge i l’entorn. Un artista imprescindible que posa de manifest la importància del teixit creatiu del qual disposa el territori. Un dinar al restaurant L’Hostalet i una passejada pel nucli antic van donar energia de nou per seguir l’itinerari, i és que els residents de Faber tenen molta intensitat i són realment productius. Per encetar la tarda vam visitar el fuster David Dorca, expert en cadires de balca i taules de fusta. I  per acabar l’itinerari vam anar a Can Trona, Centre de Cultura i Natura, on vam poder gaudir de l’exposició permanent i tastar molts dels ingredients que s’havien vist durant el dia. L’experiència va ser intensa. Tant els residents com els tècnics vam viure un dia molt fructífer. I és que quan es treballa amb amor, vehemència i humilitat, tot surt endavant. Uns residents i una visita magnífics.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"