Estades temàtiques / Olot

Ciències de la terra: història, ciència i societat

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

Ciències de la terra: història, ciència i societat

Novembre 2024

Al llarg de la història, les ciències de la terra, i més concretament el vulcanisme, han tingut un rol molt important en la configuració de la societat garrotxina actual. La relació històrica entre la ciència i la societat és un camp d’estudi imprescindible que ens ajuda a entendre la configuració de la societat contemporània.

En aquesta residència ens proposem crear un espai de reflexió i investigació en la relació entre la ciència, el territori i la societat a partir de l’estudi històric del desenvolupament de les ciències. Diversos investigadors de l’àmbit de la història de la ciència ens trobarem per tal d’exposar i compartir les recerques que s’estan duent a terme i que exploren la relació històrica entre ciència i societat en diferents disciplines científiques, principalment les ciències de la terra, però també d’altres íntimament relacionades amb aquestes. Des de la història de l’ecologia, dels parcs naturals, de la geologia, la química, la física o la medicina, volem treballar de forma multi i interdisciplinar per comprendre la societat actual i la interacció de ciència, territori i societat.

És per això que a faberllull Olot fem una crida investigadors en el camp de la història de la ciència (diferents disciplines científiques), filosofia de la ciència i algunes branques científiques més específiques com la Geologia. que estiguin treballant en aquest àmbit. Els projectes de treball hauran de seguir les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

L’estada es farà a la faberllull Olot del 19 de novembre a l’1 de desembre de 2024.

**CONVOCATÒRIA TANCADA. Ja no admet candidatures

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"