Estades temàtiques / Olot

Ciències de la terra: història, ciència i societat

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

Ciències de la terra: història, ciència i societat

Novembre 2024

Al llarg de la història, les ciències de la terra, i més concretament el vulcanisme, han tingut un rol molt important en la configuració de la societat garrotxina actual. La relació històrica entre la ciència i la societat és un camp d’estudi imprescindible que ens ajuda a entendre la configuració de la societat contemporània.

En aquesta residència ens proposem crear un espai de reflexió i investigació en la relació entre la ciència, el territori i la societat a partir de l’estudi històric del desenvolupament de les ciències. Diversos investigadors de l’àmbit de la història de la ciència ens trobarem per tal d’exposar i compartir les recerques que s’estan duent a terme i que exploren la relació històrica entre ciència i societat en diferents disciplines científiques, principalment les ciències de la terra, però també d’altres íntimament relacionades amb aquestes. Des de la història de l’ecologia, dels parcs naturals, de la geologia, la química, la física o la medicina, volem treballar de forma multi i interdisciplinar per comprendre la societat actual i la interacció de ciència, territori i societat.

És per això que a faberllull Olot fem una crida investigadors en el camp de la història de la ciència (diferents disciplines científiques), filosofia de la ciència i algunes branques científiques més específiques com la Geologia. que estiguin treballant en aquest àmbit. Els projectes de treball hauran de seguir les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

L’estada es farà a la faberllull Olot del 19 de novembre a l’1 de desembre de 2024.

**CONVOCATÒRIA TANCADA. Ja no admet candidatures

Residents

ISAAC CAMPS GAMUNDI

ISAAC CAMPS GAMUNDI

Socialitzador de la geologia i editor científic
JUDIT GIL-FARRERO

JUDIT GIL-FARRERO

Investigadora postdoctoral i professora universitària
JESSICA RATCLIFF

JESSICA RATCLIFF

Professora universitària
GÉN NÚÑEZ ARAYA

GÉN NÚÑEZ ARAYA

Doctora en Història de la Ciència
MIQUEL CARANDELL BARUZZI

MIQUEL CARANDELL BARUZZI

Historiador de la Ciència - Investigador Doctor
EZIO VACCARI

EZIO VACCARI

Professor d'Història de la Ciència a la Universitat de la Insubria / President INHIGEO
MAX BAUTISTA PERPINYÀ

MAX BAUTISTA PERPINYÀ

Investigador doctorand en història i filosofia de la ciència
KATHLEEN HISTON

KATHLEEN HISTON

Paleontòloga i estratígrafa

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"