Estades temàtiques / Ciències de la terra: història, ciència i societat / Olot

SILVIA PÉREZ-CRIADO

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

SILVIA PÉREZ-CRIADO
Doctorand a IILP-UV i becària FPI
València

Biografia

Silvia Pérez Criado és una investigadora doctorand i becària FPI de l'Institut Interuniversitari López Piñero de la Universitat de València. La seva tesi se centra en l'estudi del DDT a Espanya durant el període del 1939 al 1986. Des del 2020 és Estudiant Ambaixadora de la Societat d'Història de l'Alquímia i la Química (SHAC) i, des del 2023, la secretària del Working Party on History of Chemistry.

Té una sòlida formació acadèmica, ha cursat el Grau en Química per la Universitat de Granada el 2014, el Màster en Història de la Ciència i la Comunicació Científica (amb premi extraordinari) per la Universitat de València el 2015, i un altre Màster en Ciències de l'Educació a la Universitat de Granada el 2016. La seva trajectòria acadèmica ha estat reconeguda amb una beca de quatre mesos del Science History Institute de Filadèlfia, així com dos New Scholar Awards de la SHAC, entre d'altres.

Projecte

Recentment ha dipositat la seva tesi doctoral, titulada "Una història del DDT a Espanya (1939-1986): usos, riscos i regulacions", que es troba actualment en procés d'avaluació. El seu nou projecte, que forma part del meu contracte FPI (2021-2025), se centrarà en el desenvolupament de la indústria química de plaguicides, amb un èmfasi especial en el DDT.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"