Estades temàtiques / Ciències de la terra: història, ciència i societat / Olot

KATHLEEN HISTON

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

KATHLEEN HISTON
Paleontòloga i estratígrafa
Irlanda

Biografia

Kathleen Histon és una paleontòloga i estratígrafa d'invertebrats. Va obtenir un doctorat en Geologia al Trinity College de Dublín (Irlanda) amb investigacions sobre cefalòpodes nautiloides del Carbonífer irlandès. Els seus estudis postdoctorals es van centrar en l'estratigrafia i paleontologia silúrias dels Alps càrnics d'Àustria i Itàlia, amb beques de recerca a la Universitat de Mòdena (Itàlia) i al Geologische Bundesanstalt, el Servei Geològic d'Àustria, a Viena.

Té un gran interès per la història de la paleontologia i l'estratigrafia als segles XIX i XX i actualment és membre de la junta de coordinació de publicacions i divulgació de la Comissió Internacional d'Història de les Ciències Geològiques (INHIGEO) de la Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS).

Projecte

Kathleen Histon participarà en les activitats relacionades amb la residència temàtica “Ciències de la Terra: història, ciència i societat” i contribuirà a les sessions temàtiques associades sobre història de la geologia de les jornades organitzades per la Societat Catalana d'Història de la Ciència.
Actualment, els seus interessos de recerca se centren en "Històries ocultes en paleontologia" pel que fa a com la història de la paleontologia es pot utilitzar com a eina eficaç per a la divulgació científica dins dels museus, l'ensenyament, les reunions, les exposicions i altres esdeveniments culturals de la societat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"