Estades temàtiques / Ciències de la terra: història, ciència i societat / Olot

EZIO VACCARI

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

EZIO VACCARI
Professor d'Història de la Ciència a la Universitat de la Insubria / President INHIGEO
Varese (Itàlia)

Biografia

Ezio Vaccari és professor titular d'Història de les Ciències i les Tècniques i director del "Centre de Recerca sobre la Història de les Muntanyes, la Cultura dels Materials i les Ciències de la Terra" de la Universitat d'Insubria (Varese, Itàlia). És president de la Comissió Internacional d'Història de les Ciències Geològiques (INHIGEO). Va ser president de la Societat Italiana d'Història de la Ciència del 2018 al 2020. El 2020 va rebre el premi Mary C. Rabbitt d'Història i Filosofia de la Geologia de la Societat Geològica d'Amèrica.

La seva recerca se centra en la història de les ciències de la Terra, la història de la comunicació científica i la història de la cultura material a les zones de muntanya. Ha treballat a Alemanya (Universität Rostock; Bergakademie Freiberg), Irlanda (Trinity College Dublin), Àustria (Geologische Bundesanstalt, Wien), França (Cité des Sciences et de l'Industrie, París; Université Bordeaux Montaigne), i als Estats Units (Dibner Institute for Història de la Ciència i la Tecnologia, Boston). Ha participat en més de 150 conferències i ha publicat 4 monografies, així com 130 assaigs en revistes, llibres i actes de congressos.

Projecte

Ezio Vaccari contribuirà a les activitats de la residència temàtica "Ciències de la Terra: història, ciència i societat", interactuant amb altres residents i participant en esdeveniments populars i acadèmics. Participarà a les XVIII Jornades de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i presentarà una xerrada sobre els reptes de futur de la història de les ciències de la Terra. Aquest és un camp de recerca obert, amb diverses oportunitats d'interaccions interdisciplinàries. L'objectiu del meu projecte de recerca és demostrar que el treball de l'historiador de les ciències de la Terra pot ser útil per a la ciència contemporània i dins de la societat: per exemple, per donar suport a l'augment de la conscienciació mediambiental del públic en general.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"