Estades temàtiques / Ciències de la terra: història, ciència i societat / Olot

JUDIT GIL-FARRERO

Del 19 de novembre de 2024 al 1 de desembre de 2024

JUDIT GIL-FARRERO
Investigadora postdoctoral i professora universitària
Saragossa

Biografia

Doctora en Història de la Ciència (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB), té un màster en Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat (UAB) i una llicenciatura en Ciències Ambientals (UAB). És investigadora postdoctoral a l’Àrea d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Saragossa i professora consultora al Màster de Filosofia per als Reptes Contemporanis de la Universitat Oberta de Catalunya, així com editora de Sabers en acció, una publicació periòdica d’humanitats digitals. La seva recerca se centra en l’anàlisi, des d’una perspectiva interdisciplinària, de conflictes ambientals i de les estratègies seguides per a la seva ocultació o visibilització, dels processos de protecció d’espais naturals i de la percepció de la natura i el paisatge.

Projecte

Durant l'estada a Faberllull Olot treballarà en un article científic sobre el paper de la divulgació científica en el canvi de la percepció social sobre la natura i el paisatge de la zona volcànica de la Garrotxa i els aiguamolls de l’Empordà, arran de les campanyes de salvaguarda que hi va haver en aquests indrets i que van desembocar en la seva declaració com a espais naturals protegits a principis de la dècada del 1980.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"