Estades temàtiques / Olot

Redisseny d’escoles Covid-19

Del 24 de gener de 2022 al 28 de gener de 2022

Redisseny d’escoles Covid-19

Gener 2022


Havent experimentat la màgia de Faber amb anterioritat, vàrem pensar que seria l’escenari perfecte per a la nostra exploració intercultural i transversal del “Redisseny d’escoles durant la Covid-19: efectes que valen la pena”. A mesura que el món està lluitant per continuar garantint la salut en el sector educatiu, pretenem mostrar com algunes escoles afronten la seva quotidianitat per proporcionar una bona educació en un entorn segur de Covid-19. Des de setembre 2020 les escoles en els quatre països que representem a tot Europa han obert. Bèlgica, Catalunya, Dinamarca i Suècia han reaccionat de manera diferent davant la situació de la Covid-19. Mitjançant l’exploració del disseny físic, les decisions directives i la percepció del professorat i dels estudiants, esperem descobrir bones pràctiques que puguin inspirar a les nacions, cultures i sistemes educatius.

Començant el projecte als nostres propis països, esperem reunir-nos a Faber a Olot per compartir la investigació intercultural i transversal de les dades recollides. El nostre objectiu és implicar i inspirar l’entorn educatiu local convidant els líders polítics educatius a participar en els debats sobre les nostres troballes, que fins i tot ens ajudarien a desenvolupar la nostra investigació amb més coneixement.

El nostre equip està format per una antropòloga educativa de Dinamarca, una investigadora en disseny educatiu i doctorat de Dinamarca i Suècia, una arquitecta especialitzada en educació de Barcelona i una arquitecta catalana i investigadora entorns d’aprenentatge amb seu a Brussel·les. La diversitat en els nostres antecedents i nacionalitats professionals, juntament amb la nostra experiència professional en arquitectura i pràctiques educatives, ofereixen una oportunitat única per compartir beneficis interculturals i internacionals a un públic educatiu ampli.

Residents

SILVIA SASOT IBÁÑEZ

SILVIA SASOT IBÁÑEZ

Arquitecta i consultora
MIE GULDBÆK BRØNS

MIE GULDBÆK BRØNS

Antropòloga de l’educació i director general de LOOP.bz
MARINA BERBEL I CASAS (EN LÍNIA)

MARINA BERBEL I CASAS (EN LÍNIA)

Arquitecta i investigadora d''entorns d''aprenentatge
MARTA PORTERO-TRESSERRA (EN LÍNIA)

MARTA PORTERO-TRESSERRA (EN LÍNIA)

Doctora en neurociències i professora a la UAB

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

MIE GULDBÆK BRØNS

Antropòloga de l’educació i director general de LOOP.bz

MIE GULDBÆK BRØNS

Aquesta va ser la meva segona vegada a Faberllull (Olot) i de nou va ser una època molt inspiradora on vaig fer molta feina. Tot i que la COVID-19 va dividir el nostre grup, ens va convertir en un projecte híbrid que passava la major part ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"