Estades temàtiques / Redisseny d’escoles Covid-19 / Olot

MIE GULDBÆK BRØNS

Del 24 de gener de 2022 al 28 de gener de 2022

MIE GULDBÆK BRØNS
Antropòloga de l’educació i director general de LOOP.bz
Copenhagen

Biografia

Mie Guldbæk Brons treballa com a investigadora i consultora en entorns d'aprenentatge innovadors. Els últims deu anys ha estat estudiant els espais físics i el comportament social, principalment en entorns educatius. Amb antecedents en l'ensenyament a l'escola primària i secundària i un M.Ed en Antropologia Educativa, realitza una investigació profunda sobre la col·laboració dels professors i la interdependència amb l'espai físic. Les seves observacions solen tenir lloc en entorns d'aprenentatge innovadors que posen l'accent en l'aprenentatge de segle XXI. Estudia les escoles de tot el món i observa la connexió entre els espais i els enfocaments pedagògics. Treballa en diverses xarxes internacionals que s'ocupen del desenvolupament dels aspectes físics i/o socials dels entorns educatius.

Projecte

Covid-19 ha impactat l’educació a tot el món, ja que ha obligat a les escoles a alterar el seu marc educatiu físic, social i pedagògic. A Faber, nosaltres (un equip interdisciplinari i internacional amb base a Dinamarca, Suècia, Bèlgica i Espanya) discutirem i compararem com les escoles de Catalunya, Dinamarca, Suècia i Bèlgica s’han adaptat a aquesta situació. Com han canviat físicament les escoles i com això ha afectat les pràctiques educatives i socials? L’objectiu del nostre projecte és crear un coneixement de la situació actual de les escoles durant la pandèmia que beneficiï el desenvolupament escolar en el futur.

Aquesta va ser la meva segona vegada a Faberllull (Olot) i de nou va ser una època molt inspiradora on vaig fer molta feina. Tot i que la COVID-19 va dividir el nostre grup, ens va convertir en un projecte híbrid que passava la major part del nostre temps davant d'una pantalla.

En relació amb la COVID-19, puc dir que em vaig sentir completament segura vivint i treballant a l'hotel.

El millor de Faber és la gent que hi coneixes. Malauradament no hi havia ningú a part de nosaltres el temps que estàvem treballant però per sort l'últim dia vam conèixer l'Arantza Lacasa, professora d'art local a l'Institut Josep Brugulat. Estem en contacte des de llavors i estem parlant de possibles col·laboracions.

L'entorn físic és molt inspirador per a algú que ve de Dinamarca i l'aire és molt diferent de l'aire de la ciutat, això m'ajuda molt a pensar amb noves perspectives. Parlant amb gent professional des del matí fins al vespre és una oportunitat increïble que triga setmanes a desplegar-se quan tornes a casa a l'oficina.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"