Estades temàtiques / Olot

Envelliment (estada en línia)

Del 18 de gener de 2021 al 29 de gener de 2021

Envelliment (estada en línia)

La nostra expectativa de vida ha augmentat significativament en els darrers anys. La reducció progressiva de la mortalitat, al costat de la disminució de les taxes de fecunditat, estan provocant la inversió de les piràmides poblacionals amb les consegüents conseqüències socials i econòmiques..

A Faberllull Olot ens plantegem diverses qüestions: Què suposarà aquesta revolució de la longevitat? L'esperança mitjana de vida continuarà augmentant? Com afectarà aquesta transformació demogràfica mundial a cada un dels aspectes de la vida individual, comunitària, nacional i internacional? Quines vessants de . la humanitat (socials, econòmiques, polítiques, culturals, psicològiques i espirituals) experimentaran una evolució? Anem cap un envelliment actiu? Com participaran a partir d’ara els adults grans en forma individual i col·lectiva, en els aspectes socials, econòmics, culturals, espirituals i cívics? Com participaran no només a la capacitat per estar físicament en el laboral o participar en la mà d'obra?

A Faberllull Olot volem reflexionar sobre l'empoderament dels adults grans en els aspectes biològics, psicològics i socials en què estan immersos, considerant canvis inherents a l'edat, riscos ambientals i psicosocials, així com les mesures preventives que es poden aplicar. És per això que fem una crida a especialistes en envelliment: demògrafs, metges, geògrafs, assistents socials... i investigadors que estiguin treballant en aquest àmbit. Els projectes de treball hauran de seguir les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

Aquesta residencia es farà en línia.

L’estada es farà a la Residència Faberllull Olot del 18 al 29 de gener de 2021.

Residents

LORENA PAZ LÓPEZ

LORENA PAZ LÓPEZ

Doctoranda
RUTH FRANCES ITZHAKI

RUTH FRANCES ITZHAKI

Investigadora científica i professora emèrita, Univ. de Manchester, i professora visitant, Universitat d’Oxford
MARIA TRINIDAD HERRERO

MARIA TRINIDAD HERRERO

Professora de l'Escola de Medicina de la Universitat de Murcia
KRISTINA MARIE DARLING

KRISTINA MARIE DARLING

Escriptora, crítica literària i editora
CLAIRE STEWART

CLAIRE STEWART

Científica
ANSA JAVED KHAN

ANSA JAVED KHAN

Registradora general adjunta / investigadora independent

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

LORENA PAZ LÓPEZ

Doctoranda

LORENA PAZ LÓPEZ

Quan es pensa en una altra reunió Zoom, inevitablement se sent una certa mandra i cansament, per molt interessant que sigui el contingut de la reunió. Una part de mi era reticent a participar a la residència en línia, però ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"