Estades temàtiques / Envelliment (estada en línia) / Olot

CLAIRE STEWART

Del 18 de gener de 2021 al 29 de gener de 2021

Biografia

Claire Stewart és professora de biologia de les cèl·lules mare a la Universitat John Moore de Liverpool, i té vint-i-cinc anys d’experiència postdoctoral. Llicenciada en Biologia del Desenvolupament (Glasgow), doctora en Fisiologia de Grans Animals, Bioquímica i Endocrinologia (The Babraham Institute) i experiència postdoctoral en cèl·lules mare i biologia molecular (Washington University Medical School i Universitat de Bristol), és una de les poques persones que té àmplia formació i experiència en fisiologia de la salut cel·lular i molecular, que permet el disseny de preguntes mecanicistes amb aplicacions rellevants. Va ser una de les primeres persones a escala mundial que va informar del paper antiapoptòtic dels factors de creixement similars a la insulina i de les primeres a desenvolupar/informar internacionalment sobre l’ús de cèl·lules mare adultes humanes com a models. El seu treball sobre la conservació de les cèl·lules retenen una memòria intrínseca de l’entorn del qual deriven té implicacions fonamentals per a les intervencions terapèutiques i de medicina personalitzada. És més rellevant per a aquesta trobada el seu paper com a presidenta de la Societat Britànica per a la Recerca sobre l’Envelliment.

Projecte

Crec que, per captar el potencial social i econòmic de la població cada vegada més envellida, hem de considerar com podem augmentar l’esperança de vida saludable. A través dels debats a Faberllull Olot ens podem adreçar als reguladors del procés d’envelliment (no la vellesa) i les necessitats i prioritats de les persones grans. Això hauria de permetre entendre millor l’envelliment saludable i oferir oportunitats per identificar els possibles punts de crisi / amenaces de l’esperança de vida saludable. Espero investigar quins elements d’activitat i socioeconòmics i específics del gènere influeixen en l’envelliment i iniciar una xarxa de col·laboració per compartir/desenvolupar el coneixement sobre l’envelliment al llarg del curs de la vida, per millorar en última instància l’esperança de vida saludable.

Tinc la previsió d’utilitzar el meu temps com un bon punt de partida per al desenvolupament d’enfocaments multidisciplinaris sobre: recopilació de dades, desenvolupament de polítiques i difusió en relació amb les diferències de longevitat i esperança de vida saludable. Si podem definir l’envelliment, tenim la possibilitat d’augmentar l’esperança de vida saludable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"