Estades temàtiques / Envelliment (estada en línia) / Olot

RUTH FRANCES ITZHAKI

Del 18 de gener de 2021 al 29 de gener de 2021

RUTH FRANCES ITZHAKI
Investigadora científica i professora emèrita, Univ. de Manchester, i professora visitant, Universitat d’Oxford
Oxford

Biografia

La professora Itzhaki és llicenciada en Física, màster i doctora en Biofísica (Londres) i màster a Cambridge. Al Departament de Radioteràpia de la Universitat de Cambridge, va obtenir la beca d’investigació Beit Memorial i al Newnham College, la Wheldale-Onslow Memorial. Després es va traslladar als laboratoris Paterson de Manchester i més tard a la Universitat de Manchester. Els seus temes d’investigació han estat diversos. Actualment, estudia els virus de la malaltia d’Alzheimer i el paper d’un factor genètic específic en la infecció. Per aquest treball, va rebre un premi Lancet Investigator, un premi Wellcome Trust Innovative, dos premis de la Fundació Olympus, un premi del Fòrum de Recerca de l’Alzheimer i un premi del Consell Municipal de Manchester. Ara és professora emèrita de la Universitat de Manchester i professora visitant de la Universitat d’Oxford.

Està casada; viu amb el seu marit, científic (jubilat), a Oxford. Tenen filles bessones no idèntiques, totes dues científiques, una a Oxford i l’altra a Cambridge.

Projecte

Tinc previst escriure una ressenya: una actualització de la investigació realitzada des de la meva última revisió el 2018 sobre el paper dels virus en la malaltia d’Alzheimer. Potser també n’escriuré una versió laica, ja que crec que és molt important que els científics facin comprensible la seva obra al públic.

Una altra tasca en la qual podria dedicar cert temps és intentar acabar un llibre que he estat escrivint (des de fa diversos anys, ja que el meu temps lliure és molt limitat) sobre les actituds i el tractament de les dones de l’Àfrica subsahariana i de l’Índia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"