Estades temàtiques / Envelliment (estada en línia) / Olot

MARIA TRINIDAD HERRERO

Del 18 de gener de 2021 al 29 de gener de 2021

MARIA TRINIDAD HERRERO
Professora de l'Escola de Medicina de la Universitat de Murcia
Murcia (Espanya)

Biografia

Maria Trinidad Herrero és professora titular d’Anatomia Humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Múrcia. És directora de l’Institut de Recerca de l’Envelliment de Múrcia. Està al capdavant del grup Frailty de l’Associació Europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable (EIP on AHA) de la regió de Múrcia. És directora del Programa de Doctorat sobre Envelliment i Fragilitat. Dirigeix la Càtedra de Comunicació Sanitària (Universitat de Múrcia i Fundació ASISA), i n’organitza cursos i simposis. També dirigeix el Màster sobre Trastorns del Moviment en espanyol (Màster en línia per a Neuròlegs de parla espanyola des del 2011) amb estudiants de diferents països. És la investigadora principal del Grup de Neurociències Clíniques i Experimentals (NiCE) de l’Institut de Biomedicina de Múrcia (IMIB).  La seva investigació se centra en l'envelliment cerebral i les malalties neurodegeneratives, amb especial interès en la neuroinflamació, el deteriorament cognitiu i l'avaluació de l'efecte de diferents estratègies (com ara aliments intel·ligents naturals i/o agents antiinflamatoris) en la millora cognitiva i emocional. També s’interessa molt pel gènere, la salut i l’envelliment (projecte de recerca GENDER ERA-NET: "Going Forward") des del punt de vista de la sindèmia de malalties cròniques i no transmissibles. Ha publicat més de 150 articles científics amb un índex h de 45 (47 amb citacions pròpies). Ha estat la investigadora principal de més de vint-i-cinc projectes científics regionals, nacionals i europeus (investigació bàsica i clínica).  Té cinc sexennis i sis quinquennis. És revisora de diferents revistes internacionals i de diferents comitès científics de diversos països (Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, França, Itàlia, Malta, Mèxic...). És membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Múrcia des del 2006. N’és la presidenta des del 2018. És membre de societats acadèmiques i científiques relacionades amb la neurociència i membre d’acadèmies mèdiques de l’Amèrica Llatina. Treballa en cooperació per al desenvolupament, organitzant esdeveniments sobre equitat i drets humanitaris internacionals. És fundadora i presidenta de l’Associació de Dones Científiques de la Regió de Múrcia (Lyceum de Ciència).

Projecte

Durant aquesta breu estada a Faber, treballaré el tema gènere i salut relacionat amb l'envelliment i analitzaré aquesta qüestió des d'un punt de vista de la sindèmia. De fet, crec que seria una gran oportunitat, ja que imagino que els altres residents probablement seran especialistes en altres camps diferents al meu, i és, de fet, una ocasió única per compartir coneixement, experiència i idees que estic segura que serà molt productiva i fins i tot podria ser una oportunitat per obrir col·laboracions noves i fructíferes.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"