Estades temàtiques / Olot

Taller de dramatúrgia contaminant. El Mediterrani.

Del 2 de desembre de 2024 al 5 de desembre de 2024

Taller de dramatúrgia contaminant. El Mediterrani.

Desembre 2024

Faberllull Olot acull per segona vegada el taller d’escriptura contaminant mediterrània per a dramaturgs i dramaturgues, impulsat pel Teatre Tantarantana. El taller se centra en temàtiques vinculades a la Mediterrània i les seves àrees d’influència. Als participants se’ls proposarà d’escriure sobre allò que no es pot dir a cada banda del mediterrani, una premissa que engloba possibles temes com el colonialisme i el post colonialisme, la confluència de les tres grans religions monoteistes i de les diverses cultures en àmbits com l’alquímia, la teologia i la ciència, o els viatges per mar per raons socials, polítiques, ecològiques, emocionals o mítiques.

Sota un sistema d’intercanvi i apropiació, els residents treballaran des del diàleg constant, sempre acompanyants pels responsables del taller, a través d’exercicis i premisses d’escriptura conduïda. Aquest taller de dramatúrgia contaminant està concebut, dirigit i impartit segons una metodologia pròpia pel dramaturg Albert Tola i el director Rodrigo García Olza (Nigredo Teatro) amb la coordinació, gestió i producció del Teatre Tantarantana.

Fins a la residència Faberllull vindran professionals de la dramatúrgia vinculats al Goethe Institut de Rabat, al Neuköllner Oper de Berlín, al Teatre Principal de Palma, a l’Inestable de València i al Teatre Tantarantana de Barcelona. Junts crearan una constel·lació dramàtica, escrivint peces teatrals que s’emmirallin entre sí. Cada participant es trobarà amb els altres per investigar conjuntament espais dramatúrgics, escriptures contaminants i temàtiques històriques i contemporànies vistes des de l’òptica des de cadascuna de les latituds.

L’experiència comença aquest desembre a Faberllull i continuarà amb un altre taller l’any 2025 fora de la residència que servirà per completar el treball de creació, que culminarà amb la publicació dels textos escrits en un mitjà especialitzat.

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"