Estades temàtiques / Olot

Sentipensant  per  teixir  justícia  social 

Del 19 d'abril de 2022 al 29 d'abril de 2022

Sentipensant   per   teixir   justícia   social 

Abril-maig 2022

L'equip que lidera aquest projecte està format per quatre dones sentipensantes i professionals polifacètiques de Catalunya i Abiayala (coneguda pel nom colonial de l'Amèrica Llatina). Elles trenen les seves activitats en l'àmbit acadèmic, comunitari, així com en els entorns de defensa dels indígenes i no indígenes en diferents continents.

Des de l’urbanisme interseccional, la socio-ecologia i els estudis indígenes, tots col·laboren amb organitzacions de base per a la justícia social. La tasca que es durà a terme durant la residència té per objecte reunir, sentir i fer visible aquestes diverses experiències de treball de llarga data que inclouen la justícia dels migrants, l'urbanisme feminista, els drets territorials i indígenes, la diversitat ontològica, així com la lluita per la justícia en el seu sentit més ampli.

Els objectius del projecte proposat són els següents:

  • Intercanviar coneixements entre els membres de l'equip que generi un diàleg de coneixements que valori les diferències en el context, alhora que posi en relleu els reptes comuns presents en la tasca de base amb un enfocament de justícia social.

  • Reunir i fer visible a través de la producció d'un article que il·lustri, contrasti i reflexioni sobre les experiències de cada membre de l'equip.

  • Generar experiències a través d'activitats de col·laboració i coaprenentatge amb la comunitat d'Olot per amplificar veus i formats que obrin les portes a noves formes de pensar la relacionalitat i la connectivitat intercontinental.

Tots aquests intercanvis es realitzaran considerant diferents propostes de les poblacions BIPOC (negres, indígenes i gent de color) i LGTBQ2+.

Residents

SARA ORTIZ ESCALANATE

SARA ORTIZ ESCALANATE

Urbanista al Col·lectiu Punt 6
ANA ELIA RAMÓN HIDALGO

ANA ELIA RAMÓN HIDALGO

codirectora de CEHDA i practicant d’ecologia política feminista
MAGDALENA UGARTE

MAGDALENA UGARTE

Professora adjunta

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

MAGDALENA UGARTE

Professora adjunta

MAGDALENA UGARTE

Gràcies de tot cor a la Pepa, la Gavina i a tot l'equip de FaberLlull per crear un espai tan ric de reflexió col·lectiva. El paisatge impressionant, l'espai tranquil per treballar de manera individual i col·lectiva, ...

+ info
ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ

Doctoranda

ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ

Podria resumir la meva estada a Faberllull com a “sanadora”. Amb les meves col·legues Magdalena (Xile), Ana Elia (Espanya) i Sara (Espanya) ens vam submergir en una sèrie de debats conscients i reflexius (dels que toquen terra ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"