Estades temàtiques

SARA ORTIZ ESCALANATE

Del 19 d'abril de 2022 al 29 d'abril de 2022

SARA ORTIZ ESCALANATE
Urbanista al Col·lectiu Punt 6
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Sara Ortiz Escalante és una urbanista i activista feminista. Va fer el seu doctorat en Planificació a la University of British Columbia amb la tesi "Planning the everyday/everynight: a feminist participatory action research with women nightshift workers". Sara és integrant de Col·lectiu Punt 6, una cooperativa de sociòlogues, arquitectes i urbanistes ubicades a Barcelona que treballen per integrar una perspectiva feminista interseccional en l'urbanisme. Col·lectiu Punt 6 té 15 anys d'experiència treballant en l'àmbit local, estatal i internacional desenvolupant projectes d'urbanisme i arquitectura, acció i participació comunitària, formació i sensibilització i recerca. Al novembre 2019 van publicar Urbanismo Feminista. Por una Transformación Radical de los Espacios de Vida, de Virus Editorial. Han publicat a més guies i materials per aplicar la perspectiva feminista en diferents aspectes de la planificació urbana i el disseny.

Projecte

L'Andrea, la Magda, l'Ana Elia i jo ens trobarem per "sentipensar" i dialogar sobre els aprenentatges més rellevants acumulats al llarg de les nostres trajectòries personals, acadèmiques i professionals de manera que valori les diferències contextuals alhora que destaqui els reptes comuns presents sota el paraigüa del que se sol anomenar justícia social. Ens aproximarem a aquest diàleg de manera interseccional, pluriparadigmàtica i interdisciplinària i plasmarem aquestes reflexions en un article.
A més, coorganitzarem a Olot espais per cogenerar experiències sentipensants al voltant de la justícia social amb col·lectius sovint invisibilitats com ara entitats feministes, BIPOC i LGTBQ2+.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"