Estades temàtiques

ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ

Del 19 d'abril de 2022 al 3 de maig de 2022

ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ
Doctoranda
El Perú

Biografia

Andrea Vásquez Fernández, peruana descendent de quítxua, estudia el programa de doctorat a la Universitat de la Colúmbia Britànica. És llicenciada en Enginyeria Forestal i té un diploma en gestió ambiental, qualitat i auditoria tots dos de la Universitat Nacional Agrària del Perú de La Molina, i un màster en Estudis Interdisciplinaris de la Universitat Canadenca de la Colúmbia Britànica.

Ha estat convidada per membres de la comunitat a formar una aliança amb els pobles asheninca i yini, dos Pueblos Originarios a l’Amazònia peruana. Forma part d’un equip de recerca pluricultural, format també per María Shuñaqui i Miriam Pérez (membres de la comunitat asheninca); Raúl Sebastián i Judith Canayo (membres de la comunitat yini).

Utilitzant teories i metodologies indígenes en una investigació de poders compartits, l’equip investigador es compromet a dur a terme projectes col·laboratius dirigits per la comunitat per atendre les seves preocupacions i els futurs desitjats. Actualment desenvolupen un projecte anomenat «RESPECT-AMAZONIA».

Per a més informació: https://www.grad.ubc.ca/campus-community/meet-our-students/vasquez-fernandez-andrea

Projecte

L'Ana Elia Ramón Hidalgo, la Magdalena Ugarte, la Sara Ortiz Escalante i jo ens trobarem per sentipensar i dialogar sobre els aprenentatges més rellevants acumulats al llarg de les nostres trajectòries personals, acadèmiques i professionals de manera que valori les diferències contextuals alhora que ressalti els reptes comuns presents sota el paraigües de la justícia social. Ens aproximarem a aquest diàleg de manera interseccional, pluriparadigmàtica e interdisciplinària i plasmarem aquestes reflexions en un article.

També coorganitzarem a Olot, una sèrie d'experiències per visibilitzar algunes de les barreres actuals en front de la justícia social, així com per seguir teixint llaços de solidaritat a escala intercontinental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"