Estades temàtiques / Sentipensant  per  teixir  justícia  social  / Olot

ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ

Del 19 d'abril de 2022 al 29 d'abril de 2022

ANDREA M. VÁSQUEZ FERNÁNDEZ
Doctoranda
El Perú

Biografia

Andrea Vásquez Fernández, peruana descendent de quítxua, estudia el programa de doctorat a la Universitat de la Colúmbia Britànica. És llicenciada en Enginyeria Forestal i té un diploma en gestió ambiental, qualitat i auditoria tots dos de la Universitat Nacional Agrària del Perú de La Molina, i un màster en Estudis Interdisciplinaris de la Universitat Canadenca de la Colúmbia Britànica.

Ha estat convidada per membres de la comunitat a formar una aliança amb els pobles asheninca i yini, dos Pueblos Originarios a l’Amazònia peruana. Forma part d’un equip de recerca pluricultural, format també per María Shuñaqui i Miriam Pérez (membres de la comunitat asheninca); Raúl Sebastián i Judith Canayo (membres de la comunitat yini).

Utilitzant teories i metodologies indígenes en una investigació de poders compartits, l’equip investigador es compromet a dur a terme projectes col·laboratius dirigits per la comunitat per atendre les seves preocupacions i els futurs desitjats. Actualment desenvolupen un projecte anomenat «RESPECT-AMAZONIA».

Per a més informació: https://www.grad.ubc.ca/campus-community/meet-our-students/vasquez-fernandez-andrea

Projecte

L'Ana Elia Ramón Hidalgo, la Magdalena Ugarte, la Sara Ortiz Escalante i jo ens trobarem per sentipensar i dialogar sobre els aprenentatges més rellevants acumulats al llarg de les nostres trajectòries personals, acadèmiques i professionals de manera que valori les diferències contextuals alhora que ressalti els reptes comuns presents sota el paraigües de la justícia social. Ens aproximarem a aquest diàleg de manera interseccional, pluriparadigmàtica e interdisciplinària i plasmarem aquestes reflexions en un article.

També coorganitzarem a Olot, una sèrie d'experiències per visibilitzar algunes de les barreres actuals en front de la justícia social, així com per seguir teixint llaços de solidaritat a escala intercontinental.

Podria resumir la meva estada a Faberllull com a “sanadora”. Amb les meves col·legues Magdalena (Xile), Ana Elia (Espanya) i Sara (Espanya) ens vam submergir en una sèrie de debats conscients i reflexius (dels que toquen terra i t'eleven). Els nostres dia-a-dia eren il·luminats per l'extraordinari personal de l'Hotel Riu Fluvià; les cures de l'equip de Faber (Pepa i Gavina); els deliciosos menjars oferts per l'Hotel Riu Fluvià (aquests dels que omplen el cos i l'ànima) i el meravellós Olot (lloc ple d'energies, perfecte per treballar i alhora molt per oferir).

D'altra banda, als tallers que oferim a la Universitat de Girona i a la comunitat d'Olot vam explorar amb diferents participants de la societat civil els teixits de la justícia global. Vam aprendre, desaprendre, ensenyar, debatre, i conversar amb estudiants, educadors, polítics, treballadors públics, i professionals locals sobre la justícia en el procés migratori, en el planejament urbà, i les seves interseccions amb moltes altres lluites. Així mateix, vam analitzar quins podrien ser aquests fonaments que produeixen i reprodueixen les injustícies… Ens quedem amb més preguntes, però amb la certesa que necessitem més espais com Faberllull per sentir-pensar, crear, cuidar i compartir col·lectivament.

Moltes gràcies per l'acolliment!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"