Estades temàtiques / Sentipensant  per  teixir  justícia  social  / Olot

MAGDALENA UGARTE

Del 19 d'abril de 2022 al 29 d'abril de 2022

MAGDALENA UGARTE
Professora adjunta
Xile/Canadà

Biografia

Magdalena Ugarte és professora adjunta a l’Escola de Planificació Urbana i Regional de la Universitat Ryerson, on imparteix cursos de planificació social i comunitària, teoria de la planificació i polítiques públiques. Té un màster en Ciències Polítiques per la Memorial University de Terranova i un doctorat en Planificació per la Universitat de la Colúmbia Britànica, Canadà. A més de la seva experiència acadèmica, Ugarte ha treballat en entorns governamentals a Xile i Canadà. La seva beca examina el paper de la planificació, la política i la llei en la despossessió de certes comunitats, especialment els pobles indígenes i els immigrants. També explora les possibilitats de col·laboració intercultural i de treball solidari en contextos on hi ha desequilibris estructurals de poder, com ara la despossessió colonial dels colons i la migració forçada. El treball actual d’Ugarte amb socis maputxes a Xile es relaciona amb qüestions de planificació i dret indígena.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, col·laboraré amb les meves companyes Ana Elia Ramón Hidalgo, Andrea Vásquez Fernández i Sara Ortiz Escalante per tal d’explorar i visibilitzar el potencial del treball de base orientat a la justícia social en diferents contextos. Basant-nos en la comunitat i el treball acadèmic que cadascun de nosaltres ha fet al voltant dels drets indígenes i de la terra, la justícia dels migrants i l’urbanisme feminista interseccional a Catalunya i Abya Yala, ens dedicarem a la reflexió, a l’intercanvi de coneixement i a la conversa comunitària a través de la creació col·lectiva d’un peça escrita i tres activitats interactives amb els olotins. Esperem fomentar un espai on la solidaritat intercontinental per la justícia social pugui continuar creixent.

Gràcies de tot cor a la Pepa, la Gavina i a tot l'equip de FaberLlull per crear un espai tan ric de reflexió col·lectiva. El paisatge impressionant, l'espai tranquil per treballar de manera individual i col·lectiva, l'amabilitat del personal de l'Hotel Riu Fluvià, i la possibilitat de connectar amb les entitats locals i els olotins van permetre que la nostra estada col·lectiva fos una oportunitat per al pensament crític i el creixement intel·lectual. Les discussions que hem tingut com a equip i els intercanvis que hem mantingut amb altres veïns i amb la comunitat ja estan informant de la meva feina.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"