Estades temàtiques

MAGDALENA UGARTE

Del 19 d'abril de 2022 al 3 de maig de 2022

MAGDALENA UGARTE
Professora adjunta
Xile/Canadà

Biografia

Magdalena Ugarte és professora adjunta a l’Escola de Planificació Urbana i Regional de la Universitat Ryerson, on imparteix cursos de planificació social i comunitària, teoria de la planificació i polítiques públiques. Té un màster en Ciències Polítiques per la Memorial University de Terranova i un doctorat en Planificació per la Universitat de la Colúmbia Britànica, Canadà. A més de la seva experiència acadèmica, Ugarte ha treballat en entorns governamentals a Xile i Canadà. La seva beca examina el paper de la planificació, la política i la llei en la despossessió de certes comunitats, especialment els pobles indígenes i els immigrants. També explora les possibilitats de col·laboració intercultural i de treball solidari en contextos on hi ha desequilibris estructurals de poder, com ara la despossessió colonial dels colons i la migració forçada. El treball actual d’Ugarte amb socis maputxes a Xile es relaciona amb qüestions de planificació i dret indígena.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, col·laboraré amb les meves companyes Ana Elia Ramón Hidalgo, Andrea Vásquez Fernández i Sara Ortiz Escalante per tal d’explorar i visibilitzar el potencial del treball de base orientat a la justícia social en diferents contextos. Basant-nos en la comunitat i el treball acadèmic que cadascun de nosaltres ha fet al voltant dels drets indígenes i de la terra, la justícia dels migrants i l’urbanisme feminista interseccional a Catalunya i Abya Yala, ens dedicarem a la reflexió, a l’intercanvi de coneixement i a la conversa comunitària a través de la creació col·lectiva d’un peça escrita i tres activitats interactives amb els olotins. Esperem fomentar un espai on la solidaritat intercontinental per la justícia social pugui continuar creixent.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"