Estades temàtiques / Olot

TRADUCTORS

Del 9 de març de 2020 al 18 de març de 2020

TRADUCTORS

Deia George Steiner que la llengua d’Europa és la traducció, que és la seva veritable llengua franca. Europa, i el món, es comuniquen a través dels múltiples contactes culturals que estableixen les seves cultures. La traducció dels llenguatges és el primer d’aquests contactes, el que té una tradició més sòlida i el que fa més temps que deixa pòsit i crea coneixement. Els traductors actuen de ponts entre cultures i països, entre disciplines, entre obres. S’han convertit en les línies de continuïtat que impedeixen l’aïllament de textos, i també d’idees i de corrents de pensament.

És per tot això que hem volgut dedicar aquesta estada a Faber a tot allò relacionat amb el món de la traducció. És la primera de moltes estades en què treballarem en temes relacionats amb les diferents veus, coneixements, tècniques i debats que es congrien al voltant d’aquesta activitat, la transformació d’un text en un altre, el trasllat d’una història, d’una idea, d’un país a un altre.

Els formats de treball i les llengües que es convoquen en aquesta estada de traductors a Faber volen reflexionar sobre l’actualitat, i també sobre el futur de la traducció en un moment en què les diverses tecnologies comencen a interactuar amb una tasca mil·lenària. També en un temps en què la globalització fa que hi hagi llengües franques i hegemòniques que posen en qüestió la idea de traducció.

En aquesta residència comptarem amb la presència de Svetlana Alypova, Nina Avrova, Dóra Bakucz, Natalia Beteva, Elizaveta Bukhgoltceva, Balácz Déri, Ekaterina Gadaeva, Marta Pera, Juan de Sola i Gabriella Zomboy.

Residents

BALÁZS DÉRI

BALÁZS DÉRI

Filòleg clàssic, musicòleg, poeta, traductor
DÓRA BAKUCZ

DÓRA BAKUCZ

Traductora, professora de literatura i de traducció
JUAN DE SOLA

JUAN DE SOLA

Traductor i editor
KRISZTINA NEMES

KRISZTINA NEMES

Traductora i professora assistent de traducció
GABRIELLA ZOMBORY

GABRIELLA ZOMBORY

Literary translator, PhD student and teacher
MARTA PERA CUCURELL

MARTA PERA CUCURELL

Traductora, escriptora i poetessa

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"