Dramatúrgia contaminant a Girona

dissabte, 19 / de novembre / 2022

Dramatúrgia contaminant a Girona

Dramatúrgia contaminant a Girona

Aquest taller de dramatúrgia contaminant realitzat a FaberLlull del 14 al 20 de novembre ha donat com a fruit aquests cinc textos escrits per les dramaturgues i dramaturgs Guadalupe Sáez Moreno (València), Rafel Gallego (Palma), Marcela Terra Flores (Barcelona), Héloïse Desrivières (Toulouse) i Jéssica Martínez Villalba (València) durant les sessions de treball amb ´Albert Tola i Rodrigo Garcia, els responsables del taller. La lectura d´aquest cinc textos es va presentar al Casal de Cultura de Girona amb la col.laboració dels alumnes del Galliner.

Encara estem en una primera fase del treball per tan es va compartir amb el públic uns texts germinals o embrionaris de cadascuna d'aquestes obres futures. Després d´un intens treball de creació L´objectiu molt important d´aquesta lectura era que les 4 autores i l´autor, puguin reescriure després d'haver estat testimoni de l'encarnació als cossos i veus dels actors i actrius participants a la lectura, d'aquests primers textos que esdevindran obra completa en el futur.

Activitat oberta LECTURA DRAMATITZADA DELS TEXTOS DIA

Dissabte 19 de novembre 2022, 17 h al Casal de Cultura de Girona

El Tantarantana aposta per generar relacions internacionals que, d'una banda, ajudin a difondre la creació escènica de Catalunya arreu del món, i de l'altra, atreguin professionals de l'àmbit internacional cap a les nostres ciutats. Aquesta temporada, el teatre inicia el ‘Projecte de dramatúrgia internacional – Mediterrani’ destinat a dramaturgues i dramaturgs del Mediterrani, amb l’objectiu de portar a terme diversos tallers de dramatúrgia entorn de les temàtiques vinculades amb el Mar Mediterrani. El primer d’aquests tallers farà servir la metodologia de dramatúrgia contaminant, estarà dirigit pel dramaturg Albert Tola i el director Rodrigo Garcia Olza i els països convidats seran Espanya i França. L’objectiu d’aquesta primera fase és la creació d’una constel·lació dramàtica amb l’escriptura de peces teatrals breus que s’emmirallin entre sí. Les autores o autors es trobaran per investigar conjuntament espais dramatúrgics, escriptures contaminants i temàtiques històriques i contemporànies vistes en poliedre des de tots dos costats del mar. Hi participen les dramaturgues i dramaturgs Guadalupe Sáez Moreno (València), Rafel Gallego (Palma), Marcela Terra Flores (Barcelona), Héloïse Desrivières (Toulouse) i Jéssica Martínez Villalba (València). Aquest intercanvi entre la Comunitat Valenciana, Catalana, Balears i la regió d’Occitània continuarà en un segon taller presencial a França durant el 2023 per completar el treball de creació, que culminarà en una publicació dels textos escrits a la revista Red Escénica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"