Estades individuals / Olot

MARIA CAMINAL

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

MARIA CAMINAL
Directora de cinema
Andorra

Biografia

Maria Caminal, directora de cinema andorrana, vol explicar històries protagonitzades per dones a través del cinema. Busca donar visibilitat a totes aquelles dones que no són escoltades, tractant les històries des d'una perspectiva i sensibilitat femenina, aportant un element diferenciador mitjançant una direcció artística i funcional pensada per a cada personatge femení.

Maria Caminal ha estudiat cinema i s'ha especialitzat en producció, guió i direcció. El seu darrer treball Mariana és un curtmetratge protagonitzat, escrit i dirigit per dones. L'objectiu del projecte és representar i alçar la veu al gran col·lectiu de dones afectades, que han patit assetjament sexual, discriminació racial i han estat víctimes de l'abús de poder. La peça, actualment en distribució, ha estat seleccionada a nivell nacional i internacional per diferents festivals de cinema. Amnistia Internacional ha seleccionat l'obra entre 300 peces i també ha estat reconeguda per International Women Festival a Nova York i a l'India. A nivell nacional, cal destacar una preselecció per als GOYA 2023 gràcies a la participació a el Festival Octubre Corto, a la Rioja.

Caminal ha obtingut diversos premis, el més recent als Premis Castellitx 2021, Rosa de Or de la Pau a Millor Guió de Curtmetratge de Algaida, Mallorca, per Lucía, un curtmetratge co-escrit amb Fran Menchón, guionista d'El pàramo" de Netflix.

Projecte

A Faberllull se centrarà en la preparació del llargmetratge Les dones de gel.

La Maria, una jove d'un petit poble, es muda a la gran ciutat amb l'esperança de triomfar com a model, però la seva vida fa un gir quan és segrestada en una xarxa de tràfic de blanques d'alt nivell després d'un càsting. La finca a la qual és portada és coneguda per la seva privacitat, luxe i exclusivitat de les experiències que ofereix als seus clients de gran poder.

Allà, descobreix que hi ha quatre dones més de diferents països en la mateixa situació i encara que l'idioma sigui un inconvenient entre elles, la sororitat, astúcia i discreció seran claus per recuperar la seva llibertat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"