Estades individuals / Andorra

SÉRGIO LEITAO

Del 1 de juliol de 2024 al 15 de juliol de 2024

Biografia

Llicenciat i doctorat en arts visuals (ESAP, Universitat d’Oporto/Vigo). La seva pràctica artística travessa diferents àrees de coneixement, des de l’art i l’arquitectura fins a la literatura, la filosofia i la història. Crea narratives entrecreuades a través de la investigació i el col·leccionisme d’imatges i objectes, i estableix diàlegs entre els contextos específics, els arxius d’institucions públiques i privades i la seva pròpia col·lecció de documents.

Els seus treballs s’han presentat en espais d’art contemporani com el Viafarini; l’Edicola Radetzky; l’Acadèmia de Brera, a Milà; el Macro, a Roma; la Casa de les Arts, a Brno; el Museu Vasarely, a Budapest; el Palau Bembo, a Venècia; l’HGK, a Karlsruhe; el Centercourt, a Múnic; el KUB, a Leipzig; el Vasistas, a Dresden; el MAGT, a Atenes; l’Izolyatsia, a Kíiv; l’LLLLLL i Notgalerie, a Viena; el Ville Belleville, a París; l’MCA, a La Valletta; el Rosalux, a Berlín, i el WCAC, a Cork.

Projecte

Almanach – Llibre d’artista

Almanach implica treballar en modes d’investigació i pràctica d’instal·lació artística per redefinir creativament les dinàmiques de relació en contextos culturals i geogràfics.

Tot i que acostuma a exposar els seus projectes com a instal·lacions de tècnica mixta, sovint produeix obres autònomes en diferents suports, com dibuixos o pintures. Almanach és un projecte en curs que va presentar-se per primera vegada en una biennal d’art contemporani a Portugal i es va estendre a Itàlia. Per continuar la sèrie a la Massana, partirà d’una investigació contextual que es materialitzarà en dibuixos individuals i en un llibre d’artista. Ambdós funcionaran com una compilació de referències visuals, amb l’objectiu de construir un retrat de la ciutat, els paisatges circumdants i les comunitats que hi viuen. "Espero que aquest projecte mobilitzi el públic en rutes de cartografies col·lectives i personals alternatives", afirma Sérgio Leitao. Pròximament, es publicarà un llibre amb totes les sèries que formen Almanach.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"