Estades individuals / Olot

ANAÏS BLEDA VERDÚ

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

ANAÏS BLEDA VERDÚ
Escriptora i directora
Madrid

Biografia

Nascuda a Màlaga el 1989. Llicenciada en Belles Arts, diplomada en Art Dramàtic, màster en Direcció d’Art i màster en Creació Teatral per la Universitat Carlos III. Des del 2018, duu a terme diversos muntatges com a adaptadora i directora. Destaquen La margarita del Tajo que dio nombre a Santarén (millor direcció novell a la IX edició del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro Off) i La Infanta y Apolo (seleccionada al XII Festival de Arte Femenino de Cartagena de Indias, Colòmbia). Col·labora amb institucions com ara la UAM, l’ONCE i l’Institut Cervantes de Praga. Entre els seus textos, destaquen Interior con una mujer sentada junto al hogar, En Armañac. La cultura del «terroir» i Sacar de la casa el hueso del perro. Actualment, ha estat seleccionada a l’XI Programa Dramaturgias Actuales de l’INAEM, amb Sturm und Drang o La sociedad del espectáculo, obra que es publicarà el 2023.

Projecte

L’inici és un projecte d’escriptura de ficció. Un retrat anímic que empara una generació decadentista travessada per la seva classe social. Una concatenació de principis d’històries que, d’una manera caòtica, és fusionada per una narradora que conviu amb l’aïllament que li provoca la capacitat d’invenció. Aquesta peça sorgeix a través de la recopilació de nombrosos principis d’històries inacabades, que serveixen de puzle a manera d’entramat narratiu. Símptoma de la necessitat de consum que governa la nostra generació. El relat comença amb la intenció de la narradora d’abandonar el seu tedi, però la trama es fracciona en blocs de repetició de nombrosos principis que no finalitzen mai, perquè aquests sempre són interromputs per nous començaments. L’obra revela la fragilitat del grau d’atenció i d’interès amb què conviu l’ésser humà modern. L’objectiu és que, a mesura que ella presenta les seves visions, el lector descobreixi que la realitat sempre és una altra.

La meva experiència a la residència Faberllull (Olot) ha superat totes les meves expectatives. Sens dubte, l’hotel ha ofert un lloc agradable i propici per generar una rutina de treball rigorosa, que concedia un alt nivell de concentració. En situar-se dins la naturalesa, l’estat creatiu s’expandia, incitat per les relacions que es generaven amb els altres residents, de perfil multicultural i polifacètic. La immensitat de vivències que van sorgir entre nosaltres, gràcies a les activitats i trobades que el lloc ens regalava, van ser claus per la meva feina. La visió del meu projecte va prendre una nova dimensió i vaig poder arribar a llocs més llunyans, als quals no hauria pogut accedir sense aquestes circumstàncies. També, gràcies a desenvolupar un taller que vaig impartir, vaig poder posar a prova part de la meva feina i experimentar com eren percebuts certs elements des d’una nova òptica. Poder compartir tota aquesta experiència amb els meus companys de residència ha generat llaços que van més enllà del que seria anecdòtic i circumstancial. Junts vam crear una afectuosa fraternitat que mantindrem en el temps i això, sens dubte, excedeix els meus desitjos.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"