Estades temàtiques / Residència de guions-II-a / Olot

CELIA RICO

Del 6 de novembre de 2023 al 10 de novembre de 2023

CELIA RICO
Guionista i directora de cinema
Barcelona

Biografia

Guionista i directora de cinema, llicenciada en comunicació audiovisual i en teoria de la literatura i literatura comparada. Amb el seu curtmetratge Luisa no está en casa va participar en la Biennal de Venècia el 2012. El 2018 va estrenar la seva òpera prima Viaje al cuarto de una madre al Festival de Cinema de Sant Sebastià, on va obtenir la menció especial del jurat (New Directors) i el Premi de la Joventut. Aquesta pel·lícula va rebre el Gaudí al millor guió i va ser nominada als Premis Goya i als Premis Platino. Per al públic infantil, Rico ha creat i coescrit la sèrie i pel·lícula d’animació Mironins (premi Gaudí i nominació als Premis Goya el 2022) i ha publicat el llibre il·lustrat Celia se aburre (premi Boolino 2017). Recentment, Rico ha rodat el seu segon llargmetratge (Los pequeños amores) que s’estrenarà la primavera del 2024. També ha treballat en pel·lícules d’altres directors (Claudia Llosa, Pablo Berger), ha col·laborat com a professora o tutora a les escoles de cinema ESCAC i ECIB i a la Universitat Pompeu Fabra, i participa en el projecte de pedagogia del cinema «Cinema en curs».

Projecte

Tallerista de la residència que per segon any consecutiu proposaran diverses sessions al voltant de la cerca de l'essència de cada història i de l'ànima de la mateixa així com dels personatges.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"