Estades individuals / Olot

ALICIA LUÑO LAGUÉNS

Del 23 d'octubre de 2023 al 30 d'octubre de 2023

ALICIA LUÑO LAGUÉNS
Artista multidisciplinària
Andorra la Vella

Biografia

Artista multidisciplinària que en els seus inicis treballa el dibuix, evoluciona cap a la pintura d’una tendència impressionista, que sovint s’allunya de la figura en favor d’explosius colors i de pinzellades vigoroses. Compaginant la pintura i la gestió cultural, l’artista Alicia Luño creu en l’entesa cultural com una qüestió necessària per ampliar la cosmovisió d’un mateix i de la societat. Per aquest motiu l’artista es planteja temàtiques que narren tant les preocupacions personals, com les de l’entorn que es transforma. Informalista i expressionista, sense descuidar un punt “kitsch” que provoca perspectives heterogènies en el visitant.

Projecte

Durant a residència treballaria en dos projectes. Per una banda, treballaria la línia de la Investigació i coneixement de noves perspectives en el disseny de projectes culturals de cooperació.

En aquest sentit, la cerca de l'existència de xarxes internacionals que poden permetre un intercanvi més gran d'experiències i informació, per apropar-se als fenòmens artístics contemporanis. El procés de recerca el culminaria amb la creació d’una obra plàstica.

Per altra banda, el projecte que proposo anomenat "il·lustració d’històries i contes. entorn natural i recerca personal", segueix una línia relacionada amb la recuperació de l'autoconfiança i la inspiració amb l'entorn natural. El punt de partida del projecte és la formació amb els anys d’ un “llenguatge intern”, el qual ha pogut ser beneficiós o nociu per a la nostra vida, depenent del seu contingut i que ens ha portat a un bloqueig creatiu i d’autoconfiança.

Ha estat una experiència inoblidable que no només ha enriquit el meu treball artístic, sinó que també ha ofert un espai únic per explorar, aprendre i connectar. La magnífica oportunitat d'intercanvi cultural i personal amb altres artistes ha estat un valor afegit inesperat i ha contribuït significativament a la riquesa de la meva experiència. Els temes tractats durant la meva estada a FaberLlull a Olot m’han ofert una perspectiva profundament reflexiva, conèixer les xarxes culturals i artístiques com a expressió de les noves estructures de cooperació han estat un punt focal fascinant, i també aprofundir en la il·lustració d'històries i contes inspirant-me en el magnífic entorn de la Garrotxa i els seus boscos.

Desitjo destacar especialment la dedicació i el suport de l'organització, en particular de la Pepa Pasamón, que ha estat un punt de referència durant tot el procés.

En resum, agraeixo sincerament tot el suport, l'hospitalitat i la inspiració que he rebut a la residència artística FaberLlull. Estic profundament agraït per aquesta oportunitat única i espero poder tornar en el futur

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"