Estades individuals / Olot

HALYNA ISTOMINA

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

Biografia

Va protegir una tesi sobre l'especialitat d'Arts Decoratives i Aplicades i el 9 d'abril del 2008 va obtenir el títol de Graduada en Estudis Artístics. Té un diploma de candidata en ciències (equivalent a Doctora en Filosofia) de l'Acadèmia Nacional d'Arts de Lviv. La ciutat de Lviv. Ucraïna. Estudis de postgrau a l'Acadèmia Nacional de Ciències d'Ucraïna (2004-2007). Ciutat de Kíev. Ucraïna. Educació - Universitat d'Humanitats de Rivne, especialització “Plàstics, decoració artística i aplicació”, Ceràmica artística. (1996-2002). Ciutat de Rivne. Ucraïna. Autora de 40 publicacions a revistes i col·leccions. És coautora de "Història de l'art decoratiu d'Ucraïna" a 5 volums. Halyna Istomina "L'art de la ceràmica ethnic de la mèt de Volyn II. Segles XIX - XX. " (2009). monografia. Membre de la Unió Nacional d'Artistes d'Ucraïna des del 2013.

Projecte

El contingut de la meva investigació per a la seva residència serà el següent:
PARAL·LELS ARTÍSTICS I ESTILÍSTICS A LA MAJÒLICA ARQUITECTÒNICA I DECORATIVA CATALANA I UCRANIANA DEL SEGLE XX - PRINCIPIS DEL XXI. La investigació es presenta en 41 pàgines i es publicarà a Ucraïna.
Trets artístics i estilístics de la majòlica ucraïnesa occidental de finals del segle XIX i principis del XX. prop de troballes de majòlica catalana del segle XVIII. al territori del Centre Cultural Memorial "Born" (a Barcelona) i d'alguns exemplars del segle XIX, que es conserven al Museu d'Arts Decoratives i Aplicades d'aquesta ciutat. La investigació sobre la ceràmica catalana també es va dur a terme a la ciutat de Bisbal, conegut centre terrisser de Catalunya. Els materials implicats també procedeixen del museu d'història local de Calella. I també una visió general del treball dels terrissers de Sant Iscle de Vallalta (província de Barcelona). Els resultats de la investigació seran parcialment publicats a la conferència científica internacional "Tradicions i desafiaments dels estudis ucraïnesos al món modern (a la Universitat de Varsòvia) que se celebrarà els dies 15-16 de juny de 2023 a Varsòvia, Polònia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"