Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

TANIA ALEJANDRA SOLEDAD FAÚNDEZ CARREÑO

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

TANIA ALEJANDRA SOLEDAD FAÚNDEZ CARREÑO
Actriu, Académica Universidad del Bío-Bío
Chillán - Xile

Biografia

Actriu, directora, professora i investigadora teatral. Llicenciada en Arts amb menció en Actuació Teatral (U. de Xile), llicenciada en Actuació (U. de Xile), màster en Estudis Teatrals (U. Autònoma de Barcelona) i doctorat en Estudis Teatrals (U. Autònoma de Barcelona). Beca President de la República (2008-2013). Les seves línies de recerca són les dramatúrgies de la guerra, el ritus llatinoamericà i les recreacions de Cervantes. Com a actriu ha actuat sota la direcció de destacats directors nacionals, i com a directora de la companyia Teatro del Nuevo Mundo, ha dirigit les obres “Dulcinea encadenada”, “Auto sacramental La Araucana” i “La cuerpa”. Ha estat avaluadora del Fons de Promoció i Desenvolupament de les Arts Escèniques, de la Conselleria de Cultura, Arts i Patrimoni, en diverses línies.
Actualment és acadèmica a la Universidad del Bío-Bío, i forma part de la "Xarxa Internacional d'Investigadors Teatrals Llatinoamericans i Europeus" (RIITLE).

Projecte

Participaré com a ponent al II Simposi Internacional de Teatre Contemporani a Llatinoamèrica i Europa, organitzat per la Xarxa Internacional d'Investigadors Teatrals Llatinoamericans i Europeus (RIITLE), que centra la seva atenció en les dramatúrgies i espectacles del segle XXI que han tractava el tema de la guerra. Com en la primera edició, diversos investigadors de diferents realitats escèniques (europees i llatinoamericanes) abordaran com ha reaccionat el teatre contemporani davant les guerres més recents i el seu impacte en la societat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"