Conferència de Tania Faúndez

dimarts, 17 / d’octubre / 2023 , Olot

Conferència  de Tania Faúndez

Conferència de Tania Faúndez

Tania Faúndez ha ofert l’última conferència del dia d’avui, amb el títol: «50 años (2023), de Marcelo Leonart: guerra i memòria des de la urgència del present».

L’any 2023 Xile commemora els cinquanta anys del cop militar que va acabar amb el Govern de la Unitat Popular, dirigit pel president socialista Salvador Allende. En el marc d’aquesta commemoració es varen organitzar múltiples activitats en relació amb el trauma que va comportar el trencament d’un projecte de país. L’obra 50 años, escrita i dirigida per Marcelo Leonart, i interpretada per Colectivo Pony, tracta sobre la ferida del cop militar des de la perspectiva de gènere, inscrita en un context de guerra que ens remet als inicis dels processos independentistes de les colònies hispàniques. En aquesta xerrada s’ha parlat del discurs femení i la seva representació escènica, en una dramatúrgia d’estat de guerra, ja que són les dones qui pateixen la guerra. D’aquesta manera, la guerra, des de fa un mínim de 50 anys, penetrarà en els cossos i les maneres de pensar de quatre dones, parapetades en una casa, com si fos una trinxera.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"