Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

ISABEL MARCILLAS-PIQUER

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

ISABEL MARCILLAS-PIQUER
Doctorada en Filologia Catalana
Alacant

Biografia

Doctorada en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant (UA), és professora a la universitat. El seu treball de recerca se centra especialment en la literatura en català escrita per dones en diversos aspectes: literatura de viatges, literatura derivada de la migració, literatura democràtica i actual, literatura dramàtica. És membre de la Memòria, Identitat I Ficcions (MIF) i Història I Poètiques de la Memòria (HISPOME) grups de recerca (UA). A més, forma part de la Universitat d'Estudis de la Universitat d'Alacant, del Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE) de la Universitat Autònoma de Barcelona i del European consortium Artistics i Historical Narratives in European Mutations (AHNEM). També és investigadora del projecte "Patrimonialització de les memòries col·lectives, memòries multidireccionals i decolonialitat. Els desafiaments de la construcció identitària de la nova Europa (1989-2020) al prisma de les literatures migrants" (CIAIC/2021/339). Ha publicat recentment el volum Dramaturgues catalanes. Ètiques i estètiques (Peter Lang, 2022).

Projecte

Durant la meva estada a FaberLlull estudiaré la literatura dramàtica escrita per dones del territori lingüístic català del segle XXI. Aquesta literatura s'enllaça amb els processos individuals, socials i polítics derivats de l'experiència dels conflictes armats. En aquest sentit, l'anàlisi del trauma i, en particular, de la memòria, s'ha de rellevar a tot el que repara i dignifica les víctimes d'aquestes conflictes. Amb aquesta recerca, les temàtiques principals relaten les temàtiques i els eixos que s'han d'analitzar. A més, els mecanismes dramàtics s'utilitzen per expressar les experiències dels estudis teòrics basats en la memòria, la postmemòria i les memòries multidirectionals que també hi ha.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"