Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

DANIELA PAULETTI

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

DANIELA PAULETTI
Doctoranda
Montevideo - Uruguai

Biografia

Gestora cultural, productora artística i investigadora d'arts escèniques. Dissenyadora teatral graduada a l'EMAD. El 2019 es va especialitzar en Gestió Cultural a la UdelaR, postgrau de la Facultat de Ciències Socials. És magíster en Teoria i Història del Teatre per la Facultat d'Humanitats i Ciències de l'Educació (FHCE) d'Uruguai i cursa el mestratge en Polítiques Culturals de la UdelaR – CURE. Ha treballat com a productora executiva de diversos espectacles teatrals a Rio de la Plata. Ha realitzat gires de distribució d'espectacles nacionals i internacionals com a gestora i productora d'arts escèniques. El 2020 va guanyar el 1er Premi del concurs d'assaig teatral AINCRIT amb el seu assaig "Margarita Xirgu des d'un enfocament feminista". Ha produït i gestionat nombrosos projectes d´arts escèniques i audiovisuals amb una perspectiva social, política i de drets humans. Les seves línies de recerca aborden les figures mítiques al teatre rioplatenc des d'una perspectiva feminista a través de relats orals i documentals. Des del 2013 treballa a la televisió pública "TV Ciutat".

Projecte

El teatre ha albergat infinitat de temàtiques relacionades amb les diferents guerres de la història universal, la dramatúrgia rioplatense no ha estat una excepció, ha encarnat tot allò relacionat amb la violència, la mort, i, per descomptat, la guerra, no només enfocada al teatre per a públic adult, sinó fins i tot al teatre per a nens i adolescents. encara que poc investigat. És interessant visibilitzar com les dramatúrgies han tractat aquests temes bèl·lics per al públic infantil i juvenil pensant-hi com a futurs espectadors de la nostra societat i formadors de públics. Per a aquesta anàlisi es prendran com a punt de discussió diferents obres d'autors rioplatencs estrenades i inèdites en els darrers anys, com ara: "Cantata de Pere i la guerra", de Gabriel Macció Pastorini i Daniel H. Fernández (2019) i "Quan acabi la guerra", de la dramaturga uruguaiana Leticia Scottini (2022).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"