Estades individuals / Olot

VICENT MONSONÍS

Del 15 de maig de 2023 al 21 de maig de 2023

VICENT MONSONÍS
Guionista, director i productor
València

Biografia

Vicent Monsonís (Monso) és llicenciat en Ciències de la Informació, postgrau en Polítiques Culturals i Relacions Culturals Europees i especialista en guió cinematogràfic de ficció. Va treballar com a guionista de tv entre el 1989 i 1996 en València i Madrid i des de 1998 treballa com a guionista, director i productor dels seus propis projectes amb les empreses Terra a la Vista i Stanbrook. Vicent Monsonís ha realitzat nou llargmetratges de ficció per a cinema i tv, dos llargs documentals i tres sèries d'animació. Monso ha estat sempre molt beligerant en defensa de la Cultura al País Valencià. Va participar activament del Comité per la Vigilància de la Diversitat Cultural que va intervenir en l'anàlisi i redacció de diverses iniciatives europees per al suport a la cinematografia. En l'actualitat segueix produint cinema, tv i espectacles musicals amb una perspectiva marcadament valenciana.

Projecte

Imaginar, del text a la pantalla. Imaginar es defineix com "formar-se la imatge mental d'alguna cosa". En el procés d'escriptura audiovisual la imaginació és primordial perquè el guionista està "veient" dins del seu cap la pel·lícula que ha de traduir a paraules perquè altres puguen traslladar-la després al llenguatge cinematogràfic de llums, ombres i sons. Dins de les fases de l'escriptura audiovisual té especial interés eixe artefacte que facilita la transició entre el guió escrit i la posada en escena, que és l'story-board. Em concentraré a visualitzar el guió de la pel·lícula de llargmetratge LA INVASIÓ DELS BÀRBARS, que ja està en producció, per tal d'esmenar-lo i de traslladar-lo a imatges mitjançant la creació de l'story board que serà imprescindible per al seu rodatge. Una vegada acabada la pel·lícula, podré presentar-la de nou al públic d'Olot i als participants de futures residències.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"