El Modern, la llavor necessària.. Vincent Monsonís

divendres, 19 / de maig / 2023 , Olot

El Modern, la llavor necessària.. Vincent Monsonís

El Modern, la llavor necessària.. Vincent Monsonís

El Modern és un espai de creació impulsat per l'Ajuntament de Girona amb la intenció d'impulsar la creació audiovisual i digital i de servir de lloc de trobada de creadores i creadors d'aquestes disciplines. Es troba al barri vell de Girona, que és un escenari espectacular i ocupa un edifici emblemàtic que temps enrere ja va ser un gran teatre.

L'oferta del Modern per als creadors locals és molt acurada perquè permet produir totes les fases d'un projecte. Ofereix espais de producció, de rodatge i postproducció; però també llocs de trobada i sala d'exhibició. L'oferta està dimensionada a les necessitats locals, i la qualitat de les instal·lacions i serveis, així com l'acollida dels seus responsables, és immillorable.

Laura em va rebre i amb molta amabilitat i paciència infinita, em va mostrar l'espai i els recursos tècnics, però sobretot em va transmetre l'emoció de les moltes possibilitats artístiques i creatives que s'hi poden generar.

Tinc la sensació que el Modern és una eina utilíssima que de manera molt encertada l'ajuntament ha posat al servei dels creadors locals, i d'aquells que sense ser-ho, siguen capaços de posar en marxa projectes audiovisuals que generen un impacte positiu en el sector local de la cultura audiovisual.

Com a cineasta, vaig pensar que és una ferramenta molt interessant per posar a l'abast de futurs residents de la Faber-Llull. Aquests podrien mostrar la seua obra i tenir feedback d'un públic experimentat o també posar en marxa propostes audiovisuals que tinguen un ressò efectiu en el territori (bé siga col·laborant amb talent, intèrprets i tècnics locals o fent servir l'entorn com a escenari).

A més d'aquesta part, pràctica, em va fer un goig especial comprovar que la filosofia del Modern s'acosta molt a la manera en què jo mateix enfronte la meua activitat creativa. Estic convençut que l'audiovisual és la ferramenta més potent per defensar i estendre una Cultura en el sentit més ample de la paraula; entesa aquesta com a una visió del món o un estil de vida particular. Des de sempre he defensat la necessitat de fer cinema en la nostra llengua, des del nostre territori i amb el talent i la professionalitat dels nostres creadors, intèrprets i tècnics. Perquè l'espai que nosaltres no ocupem en les pantalles amb la nostra obra, l'ocuparan altres (ja ho fan) amb la seua i, per tant, amb el seu punt de vista, els seus costums, i la seua visió del món.

Aquest és també l'esperit que impulsa l'activitat del Modern, i ho fa d'una manera inclusiva, acceptant tota mena de col·laboracions i aportacions. El Modern és, doncs, la llavor necessària per fer que la creació local audiovisual i digital creixi més gran, més potent i més visible, des de Girona cap al món.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"