Estades individuals / Andorra

JAMES LOWRY

Del 11 de setembre de 2023 al 1 d'octubre de 2023

JAMES LOWRY
Arxiver i professor
Liverpool

Biografia

James Lowry és un arxiver i professor establert a Nova York que imparteix cursos de narració digital, treball de memòria, informàtica social i comunitària i estudis literaris. Gran part del seu treball es basa en la teoria i la pràctica arxivística i se centra en la repatriació de la memòria cultural (arxius desplaçats) i la documentació com a tecnologia d’imperi.

Projecte

El projecte s’anomena «Archives as Space» (l’arxiu com a espai) i fa referència a l’assaig emblemàtic de Luciana Duranti Archives as a Place (l’arxiu com a lloc), que va rehabilitar la teoria de l’ius archivi sobre l’autenticitat i la custòdia de l’evidència documental en relació amb la diplomàcia digital. «Archives as Space» utilitza eines de realitat virtual per escenificar trobades amb les teories de l’espai arxivístic, començant per la conceptualització del panòptic de Jeremy Bentham, un model de presó popularitzat com a metàfora en l’erudició moderna per Michel Foucault. L’esquema constructiu del panòptic formarà el plànol de l’entorn virtual d’aquest projecte. Els elements sonors, visuals i textuals exploraran els enfocaments abolicionistes, entre d’altres, dels arxius com a espais. L’experiència de realitat virtual es farà accessible de manera gratuïta a Internet perquè qualsevol persona amb uns auriculars o un telèfon intel·ligent pugui utilitzar-la. Té el potencial de convertir-se en una eina docent i d’originar futurs estudis sobre el treball sociotècnic i jurídic que fan els arxius.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"