Estades individuals / Andorra

JAMES LOWRY

Del 18 de setembre de 2023 al 29 de setembre de 2023

JAMES LOWRY
Arxiver i professor
Nova York

Biografia

El Dr. James Lowry és president i director de la Graduate School of Library and Information Studies, Queens College, Universitat de Nova York, on és professor de la càtedra Ellen Libretto i Adam Conrad Information Studies. És fundador i director de l’Arxival Technologies Lab (ATL) i investigador honorari al Liverpool University Center for Archive Studies, on va impartir classes després de deu anys de carrera en arxius i gestió de documents. Lowry ha escrit i investigat àmpliament sobre arxius desplaçats, i és coordinador d’Arxival Discourses, la xarxa d’investigació d’història intel·lectual internacional dels estudis arxivístics i editor de la sèrie de llibres Routledge Studies in Archives.

Projecte

A Faber, estudiaré la reclamació andorrana contra França per la devolució d’arxius, concretament els arxius del Departament dels Pirineus Orientals i la Vegueria francesa d’Andorra. Aquests registres daten de principis de la dècada de 1880 fins a principis de la dècada de 1990 i sumen aproximadament 100 metres lineals de registres. L’estudi explorarà el context de creació del fons, la base jurídica de la reivindicació andorrana i els possibles camins cap a la negociació i la resolució bilateral. Les disputes sobre arxius solen plantejar qüestions legals, tècniques i ètiques complexes; la singular història administrativa d’Andorra ofereix una oportunitat per reflexionar sobre aquestes qüestions en vista del discurs arxivístic actual sobre la sobirania i el lloc.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"