James Lowry a l’Arxiu Nacional d’Andorra

dilluns, 25 / de setembre / 2023 , Andorra

James Lowry a l’Arxiu Nacional d’Andorra

James Lowry a l’Arxiu Nacional d’Andorra

James Lowry, resident Faberllull a Andorra aquest 2023, ha portat a terme la primera activitat vinculada a la seva estada. Lowry s’ha trobat amb Lídia Arbués, cap de l’Arxiu Nacional d’Andorra, per tal d’iniciar la recerca per a la qual s’ha desplaçat a Andorra. El Dr Lowry investiga la reclamació andorrana contra França per la devolució d’alguns dels seus arxius, en concret els arxius del Departament dels Pirineus Orientals i la Vegueria francesa d’Andorra.

L’Arxiu Nacional d’Andorra té com a missió recollir, conservar i difondre la documentació rellevant relacionada amb Andorra i la seva història. Precisament per aquest motiu és el lloc ideal perquè el Dr Lowry iniciï el seu estudi sobre l’esmentada reclamació de documentació andorrana desplaçada a França; aquesta disputa abraça documents des de principis de la dècada de 1880 fins a principis de la dècada de 1990.

En aquesta trobada també hi ha participat Celia Realp, tècnica de l’Arxiu Nacional d’Andorra.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"