Estades individuals / Andorra

CORNEL-PETER RODENBUSCH

Del 3 de febrer de 2022 al 24 de febrer de 2022

CORNEL-PETER RODENBUSCH
Historiador (Medievalista)
Barcelona

Biografia

Hstoriador de l'edat mitjana i especialitzat en història de dret de Catalunya.

Es va formar a la Universitat de Tübingen en historia i arqueologia medieval tant com ciència de les religions. El seu interès per Catalunya ja es va formar durant els seus estudis i va culminar en un treball final dedicat a un historiogràfic de Catalunya i una estada com a primer becari internacional a l'Institut d'Estudis Catalans. Després va treballat una temporada com a guia turístic, especialitzat en famílies i grups interessats en la història medieval de Catalunya.

Últimament va acabar el Doctorat en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona sota la direcció de Josep Maria Salrach i Blanca Garí. Actualment està col·laborant en un projecte de recerca per crear el segon volum d'una col·lecció diplomàtica de les fonts judicials i de resolucions de conflictes del segle XII a Catalunya.

Projecte

El projecte proposat és l'inici d'un estudi relacionat amb la funció del saig a Andorra a l'edat mitjana. Es base en les resultats de la recerca feta per la tesi doctoral que ja cobreix el temps fins a l'any 1130. L'objectiu de l'estada seria familiaritzar-se amb els arxius tant com preparar una possible publicació si les fons ho permeten.

La meva estada a Andorra ha sigut fructífera no només per conèixer el país sinó també per començar a estudiar-ne la història aportant els meus coneixements com a medievalista especialitzat en dret medieval de Catalunya.

L'acollida i l’esforç per facilitar nous contactes per al futur ha sigut molt bona i estic molt agraït per haver pogut viure aquesta experiència. Especialment la possibilitat de compartir parts de la meva tesi doctoral amb un públic general era importantíssim per conèixer gent nova en aquest sentit.

Malgrat de no tenir cotxe amb la targeta de transport públic he pogut viatjar sense problemes entre la Massana i Andorra la Vella per accedir a l'Arxiu Nacional i les seves fonts.

La residència és un espai de tranquil·litat on hom troba tot el que necessita per treballar i estar a gust i enfocar-se en la feina. Tot plegat ha sigut una experiència única i especial que no oblidaré ràpidament. Moltes gràcies.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"