Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

VALERIE MILES

Del 15 de gener de 2017 al 11 de febrer de 2017

VALERIE MILES
Escriptora, traductora i editora
Estats Units

Biografia

Valerie Miles (Nova York, 1963) és escriptora, traductora, editora i professora de traducció literària a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Va confundar la revista Granta en espanyol el 2004 mentre dirigia l’editorial Emecé a Espanya i actualment la continua encapçalant des de Galaxia Gutenberg. També va fundar la col·lecció en espanyol del The New York Review of Books durant el seu període com a subdirectora d’Alfaguara. És col·laboradora de diversos mitjans generalistes i revistes literàries. Com a traductora, ha traduït a l’anglès Enrique Vila-Matas o Milena Busquets, entre d’altres, i actualment està traduint Crematorio, de Rafael Chirbes. El seu primer llibre, Mil bosques en una bellota, publicat el 2010, ha estat traduït a diversos idiomes.

Projecte

A Faber treballaré en la meva tesi sobre Roberto Bolaño, l’escriptor xilè que va escriure bona part de la seva obra a Girona i Blanes. També em dedicaré a escriure peces per a Granta i altres publicacions com The Paris Review, que posteriorment s’aplegaran en un llibre d’assaigs.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"