Estades individuals / Olot

JORDI BORRÀS GARCÍA

Del 16 de novembre de 2020 al 23 de novembre de 2020

JORDI BORRÀS GARCÍA
Psicòleg
Cardedeu

Biografia

Jordi és psicòleg per la Universitat de Barcelona. En els somnis convergeixen els seus dos principals interessos: l’estudi de la consciència i la creativitat (ha estat actor, ballarí, autor de còmics, il·lustrador, músic, cantant ….). Va rebre els ensenyaments del Ioga Tibetà dels Somnis de la mà del Lama Tenzin Wangyal Rinpoche en diversos recessos. Col·laborador habitual en diferents programes de ràdio, ha assessorat i participat en la sèrie de 13 programes Somiers (TV3), dedicada íntegrament als somnis, i ha coescrit el guió de la pel·lícula Volare dirigida per Joaquim Oristrell. Ha estat membre de l’equip docent de l’Institut de Psicologia Transpersonal de Barcelona i, des de fa anys, ofereix des mondesomnis la Formació en Integració de Somnis per psicòlegs i psicoterapeutes, la primera a Espanya dedicada exclusivament al treball terapèutic a través dels somnis. Representant a Espanya de la International Association for the Study of Dreams, és membre de la seva Junta Directiva des de 2012 i del seu Comitè Educatiu, així com Representant Global per a Amèrica Llatina i Europa. 

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré en el disseny, l’estructura i contingut de dos tallers en format on line. La meva intenció és acabar-los per poder incorporar-los a l’escola online que tenim al web de mondesomnis. Des d’aquesta plataforma porto més de 20 anys oferint diverses activitats amb la intenció de divulgar els beneficis d’establir una relació estreta amb els nostres somnis. El primer d’aquests tallers estarà dedicat a l’exploració terapèutica dels malsons i el segon a afavorir l’experiència dels somnis lúcids.

SOMNIS, ESPAIS I SINERGIES 

Quan vaig sentir parlar de Faber, vaig sentir que era un  regal caigut del cel.  

Tot just havia rebut l’encàrrec, per part d’una editorial  britànica, d’escriure un llibre -sobre una temàtica que em  fascina: els somnis lúcids- . aquest projecte requeria un  espai que permetés la concentració, impossible de trobar a  casa.  

Immediatament, vaig sol·licitar una residència i Faber me la  va concedir... però fora del termini que necessitava per escriure el llibre.  

Vaig esperar uns mesos abans de poder gaudir de  l’experiència a Faber i, mentrestant, el món es va capgirar  a causa del coronavirus. Com a conseqüència de la pandèmia, l’editorial que m’havia encarregat el llibre va fer fallida. L’experiència a Faber, dedicada entre altres projectes al disseny d’un taller en línia i a l’escriptura d’un article, ha estat fantàstica. He trobat el temps i el silenci necessaris. També he pogut oxigenar-me amb passejades pel camp i pels boscos del voltant. I, per si fos poc, m’he inspirat amb les converses durant els sopars amb la meva companya de viatge, l’escriptora Ada Castells, amb qui vàrem idear un nou projecte que combina dos temes que a tots dos ens apassionen: l’inconscient i la creativitat.  

Així doncs, l’objectiu original pel que vaig contactar amb  Faber no va protagonitzar la residència però, tal com vaig  sentir en un primer moment al saber de la vostra existència,  conèixer-vos de primera mà ha estat un veritable regal.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"