Estades individuals

MICHAL BRABEC

Del 12 d'octubre de 2020 al 3 de novembre de 2020

MICHAL BRABEC
Catalanista, investigador i traductor
Praga

Biografia

Michal Brabec és llicenciat en filologia hispànica i anglesa per la Universitat Masaryk de Brno. Actualment, realitza els estudis de doctorat a l’Institut de Traductologia de la Universitat Carolina de Praga, investigant la història de les traduccions txeques de la literatura catalana. 

El 2010 guanyà el Premi de Traducció Literària Jiří Levý, atorgat a traductors menors de 35 anys. Ha traduït al txec la novel·la La república invisible, de Joan Peruga, i mitjançant les traduccions publicades a les revistes literàries, ha presentat als lectors txecs escriptors com Josep Pla, Jaume Cabré, Quim Monzó, Joan-Lluís Lluís, Albert Villaró, Antoni Morell, etc. 

A més de traductor, treballa com a professor col·laborador del Centre Carlemany de Llengua Catalana de la Universitat Carolina de Praga, impartint el curs d’Andorra: història, política i cultura. A fi d’apropar als seus compatriotes la realitat del Coprincipat, escriu un llibre sobre la història de les Valls d’Andorra.

Projecte

Des de l’any 2016, segueixo escrivint un llibre sobre Andorra a fi de presentar aquest microestat singular al públic general del meu país. Encara que la gran majoria dels capítols ja està pràcticament feta, la història post constitucional –a partir del 1993 fins a l’actualitat– és la part que presenta més deficiències. Es tracta, en particular, del procés d’acostament d’Andorra a la Unió Europea, el sistema electoral, la política lingüística i la composició de la societat andorrana i llurs problemes actuals, per ser més concret. Espero poder enllestir el llibre durant l’estada per tal de poder publicar-lo durant l’any 2021.