Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

CLÁUDIA NAOUM

Del 14 de febrer de 2020 al 28 de febrer de 2020

CLÁUDIA NAOUM
Escriptora
Sao Paulo

Biografia

Cláudia Naoum és escriptora, dramaturga i guionista.

La paraula sempre ha estat la seva eina de treball i amb ella crea històries en diferents tipus de plataformes.

El 2014 va publicar el seu primer llibre de contes. A finals de 2016 va crear una petita empresa de llibres personalitzats, escrivint i registrant històries reals en llibres. Des de llavors, ha escrit més de 200 històries sobre la vida de personatges reals de totes les edats (llibres per a nens i adults).

En particular, té un gust especial per escriure contes infantils. L’any 2018 va escriure una obra de teatre per a nens, que va recórrer tot el Brasil visitant a nens d’escoles públiques. A principis de 2020 es proposa publicar dos llibres infantils.

A més, ha estat convidada a fer un taller d’escriptura creativa animant la gent a escriure les seves pròpies històries.

Perquè al final “tots acabem marxant i el que queda són les històries”.

Projecte

Durant la meva estada a Faber em dedicaré a desenvolupar un nou llibre infantil, um conte de fades “modern” que tracta temes com la igualtat de gènere, el feminisme, el passat i el futur, i el respecte per les diferències d’una manera simbòlica i juganera. És un llibre sense cap lliçó moral, només revela preguntes i reflexions actuals. Ja tinc la trama i necessito temps i tranquil·litat per escriure les paraules, literalment. Seria meravellós donar-me el temps, la pau i un nou i impressionant escenari per crear. I la meva intenció és començar i acabar el llibre durant el període de residència.

Una sorpresa enriquidora i excepcional 

La meva experiència a la Residència Faber no hauria pogut ser millor. Abans d'arribar a Olot, pensava que passaria la major part del temps treballant en el meu projecte, i que no passaria molt de temps en contacte amb altra gent. Però, sorprenentment, va resultar un lloc on intercanviar idees des de punts de vista molt diferents. Vaig conèixer gent de tot el món amb qui parlar de les seves experiències i projectes futurs en la temàtica LGBTQI+. Això em va ajudar molt a desenvolupar el meu propi projecte, en el sentit de reflexionar més a fons sobre la història que volia contar.

A més, Faber em va permetre participar en activitats de diversos camps (des de l'acadèmic al literari), i va ser molt enriquidor i especial per a mi conèixer els professionals que treballen en el mateix tema a Olot i Barcelona. Em va encantar conèixer Gerard Coll, coordinador del màster interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania a la Universitat de Barcelona i vaig poder compartir experiències amb els seus estudiants.  Va ser un plaer contar els meus contes al Centre LGBT de Barcelona i conèixer el treball del Casal Lambda i l’FLG – Associació de Famílies LGTBI. A més, Tina Ruiz del SAI em va entrevistar per a Ràdio Olot, i en aquesta entrevista vaig poder explicar una mica el meu projecte i saber que, fins i tot en un petit poble com és Olot, hi ha aquest espai per al debat de gènere i la diversitat. També va ser un gran plaer poder explicar alguns contes a la biblioteca d’Olot als nens del poble.

Dit d’una altra manera, vaig aprendre molt, vaig poder reflexionar molt sobre la meva obra, el meu projecte i em va sorprendre molt descobrir totes les possibilitats que ofereix Faber.

Al final, pensava que no podria acabar el meu projecte, però vaig poder escriure el primer esborrany del meu pròxim conte infantil, exactament el que m’havia proposat, la qual cosa em va fer molt feliç. Ara, quan torni a Brasil, el meu objectiu és revisar-lo i editar-lo per potser publicar-lo més endavant aquest any.

Tinc la sensació que he complert la meva missió, i m'emporto uns records meravellosos.

Per últim, els meus companys de residència s’han convertit en amics molt especials. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"