Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

RICHARD HUDDLESON

Del 3 de febrer de 2020 al 16 de febrer de 2020

RICHARD HUDDLESON
Traductor i doctorand en Estudis Catalans
Belfast i Barcelona

Biografia

Richard és un traductor professional, transcreador i intèrpret comunitari, que treballa principalment en comunicacions governamentals i de màrqueting per a una àmplia gamma de clients a Europa i les Amèriques. Actualment és doctorand en Estudis Catalans a la Queen Mary de la Universitat de Londres, investigant sobre el teatre queer català i com es pot interpretar a l’escenari irlandès.

Nascut a la zona més militaritzada d’Europa Occidental, abans de l’Acord de Divendres Sant, Richard creu en l’ús de les arts com a mitjà per comunicar i fomentar la comprensió de la diferència, així com d’idees alternatives i aspiracions polítiques. Com a participant anterior al programa ParliaMentors de l’ONU, dirigit pel Faith and Belief Fòrum, Richard està compromès a construir noves relacions per a la gent i el planeta i ho fa a través de Translations For Progress, on dedica temps cada mes per ajudar a un grapat d’organitzacions benèfiques a Irlanda i Amèrica Llatina a perfeccionar les seves comunicacions i sol·licituds de subvencions.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, treballaré en un nou projecte anomenat “Poetics of Infection”, que s’inspira en l’estrany concepte de viralitat i en els llegats ignorats de l’epidèmia de VIH / SIDA.

En un món cada vegada més globalitzat, i davant el desenfrenat discurs alimentat per l’odi, crec que ha arribat el moment d’alimentar les converses entre les anomenades cultures “menors” i les seves respectives llengües. Dins d’Europa Occidental, l’irlandès i el català són dues llengües que han estat i segueixen sent activament reprimides, sovint tractades com a agents virals perillosos que corrompen la ment i la política. Intento abraçar aquestes llengües vives de la dissidència, establint noves i estranyes connexions entre elles a través de l’acte de la traducció. Amb aquesta finalitat, elaborarà una petita col·lecció de poesia queer i experimental, en tots dos idiomes, reunint noves estructures poètiques arrelades en els símptomes de VIH/SIDA.

Olot: un lloc de trobada per a gent de tot el món

Cap allà al segle XIII, quan es començava a formar l’Europa moderna, Ramon Llull, polímata i místic mallorquí, va afirmar que vivíem en un món interconnectat. En aquell moment, una teoria així hauria estat desconcertant i s’hauria rebutjat ràpidament, però avui, gràcies a la tecnologia que ens envolta, és una realitat. Tanmateix, Llull imaginava un món idíl·lic que encara no ha arribat, i encara hi ha pendents moltes converses (i molt necessàries), especialment pel que fa al gènere i a la sexualitat. Faber, però, dona vida a aquesta visió utòpica i meravellosa de Ramon Llull, i ho fa ajuntant diverses persones d'arreu del món de totes les disciplines imaginables. Quan mires un mapa de Catalunya, sembla impossible que Olot sigui un punt de trobada per a gent de tot el món, però gràcies a Faber, és exactament el que és! I no hi ha cap lloc millor per fer-ho. El fet de contemplar l’idíl·lic camp de la Garrotxa i gaudir de l’aire fresc que arribava des dels Pirineus nevats em va fer pensar amb més claredat i em va permetre endinsar-me en el meu projecte. Conèixer altres pensadors, creadors i visionaris d’una gran varietat de contextos culturals diferents va fer que aprengués molt en el poc temps que vaig passar a Faber, i vaig establir llaços que de ben segur seran de per vida. També he d’agrair a Faber que hagi cregut en el meu projecte. Quan explicava a la gent les meves idees d’unir el català i l’irlandès a través d’una petita col·lecció de poesia experimental, em miraven amb cares de confusió. En el clima polític actual, aquells que treballem en temàtica queer sempre hem de trobar un fonament i una lògica que esperem que els altres entenguin, i que després ens legitimin. Amb Faber, no hi havia criteris d'accés ocults ni injustos. Em vaig sentir acollit i vaig poder fer realitat la visió de Ramon Llull durant la meva estada, i per això estaré eternament agraït.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"