Estades individuals

GABI MARTÍNEZ

Del 13 d'octubre de 2020 al 23 d'octubre de 2020

GABI MARTÍNEZ
Escriptor
Barcelona

Biografia


Gabi Martínez (Barcelona, 1971) és escriptor. El 2020 ha publicat Un cambio de verdad, basat en la seva experiència com a pastor a La Siberia extremenya. La seva última novel·la és Las defensas, triada entre les millors de l’any 2017. En la barrera i Sólo para gigantes van ser triats millors llibres de no ficció en llengua espanyola de 2012 i 2011 respectivament. Sólo para gigantes va ser runner-up del Premio Valle-Inclán concedit per The Society of Authors londinenca a la millor traducció de l'espanyol a l'anglès. Tota la seva obra fa singular atenció a les relacions entre els individus i el medi ambient, el paisatge, l'entorn físic. Així va idear el projecte Animales invisibles, sobre el que ha publicat un primer llibre i treballa en dos més. Alguns altres llibres seus són Voy, Los mares de Wang, Sudd i Una España inesperada. La seva obra ha estat traduïda a deu països.

Ha coguionitzat les docuficcions Ordinary Boys i Angels & Dust.

Membre fundador de la Asociación Caravana Negra per a la difusió de la cultura i la natura; i de la Fundación Ecología Urbana y Territorial, que defensa la implantació de les superilles.

Projecte

A la residència treballaré en el segon volum del projecte Animales invisibles, que desenvolupo amb l’arqueòleg Jordi Serrallonga. Viatjo per tot el món a la recerca d’animals difícils —o impossibles— de veure per què són mítics, estan extingits o en queden molt pocs, amb la idea d’explicar-los a ells i al seu entorn. A Faber escriuré sobre els últims viatges a la recerca del mala (marsupial de la costa oest australiana), el macaco de cua de lleó (Kerala, India) i el milodont (Patagònia argentina).